Slika Pukijevog tela iz Ritopeka zgrozila Srbiju: Klan Belivuka ga iskasapio, na leđima mu urezali jednu reč

Aleksandar Gligorijević Puki, druga je žrtva ozloglašenog klana Veljka Belivuka, ubijen je kao i, kako se sumnja, ostalih šestoro u kući strave u Ritopeku. Kako se navodi u optužnici, on je otet je 16. juna 2020. godine, ušao je u „klanicu“ iz koje nikada nije izašao.

Puki je bio član Belivukove orgnizacije sa tribina „Principi“ i vođa lokalne navijačke grupe crno-belih u Odžacima, piše Telegraf.

Na listi za „odstrel“ našao se zbog Belivukove sumnje da ovaj hoće da ga ubije, kao i to da je za njegovu likvidaciju nabavio i snajper.

„Brate, ovaj me namestio… Ako sve bude OK, za par dana ide u klanicu“, napisao je Belivuk na Skaju za Gligorijevića i poslao poruku jednom od svojih saradnika, navodi se u optužnici.

Namamili su ga da dođe do Beton hale u Beograd gde se našao sa Markom Budmirom iz Veljkove grupe. Rekli su mu da ga zovu zbog „dobrog posla sa drogom“ koji imaju za njega. Dovezao ga je prijatelj, koji se potom vratio u Odžake, a Gligorijević je seo u auto sa Budimirom koji ga je odvezao pravo u Ritopek.

U „klanici“ je mučen, pa ubijen, a Belivuk i još nekoliko njih su mu nožem na leđima urezali reč – „izdaja“ o čemu svedoče uznemirujuće fotografije priložene u optužnici koje iz razumljivih razloga nećemo objaviti.

Inače, o ubistvu Pukija pričao je Bojan Hrvatin, svedok-saradnik u slučaju Belivuk i nekadašnji član njegove grupe.

– Nisam prisustvovao ubistvu, ali video sam njegove slike, raskomadan je bio, delovi su bili stavljeni u dva korita. Fotografije mi je pokazao Miloš Budimir i reko da su ga ubili „jer je radio šefovima o glavi“ – rekao je on i dodao da im je tada rekao da kada budu ubijali sledeću žrtvu, obavezno pozovu i njega.

Podsetimo, suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka počelo je u ponedeljak, 17. oktobra, a tokom četiri održana ročišta odbranu je iznelo 27 optuženih. Na narednim ročištima govoriće optuženi svedoci koji su priznali krivična dela i sklopili nagodbu sa tužilaštvom za organizovani kriminal.

Sudija je nastavak suđenja zakazala za 7. 8. i 10. novembar u 14. 30 sati, u nastavku suđenja, kako je ranije najavila, biće saslušavani svedoci saradnici.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare