Silovao i kasapio komšiju sekirom, u Novom Sadu masakrirao druga: Ko je domaći Džefri Damer koji je opet „pao“

Miša Petković (42) , koji je uhapšen pre nekoliko dana u Banjaluci zbog zelenašenja, u Srbiji je dobro poznat po monstruoznim zločinima koje je počinio pre skoro dve decenije, prenosi Telegraf.

Naime, on je 2003. godine silovao, pa iskasapio sekirom komšiju u Doboju, potom je uspeo da pobegne iz zatvora, pa je 5 godina kasnije, 2008., nožem izmasakrirao taksistu Dragana Sremčića u Novom Sadu. Zbog brutalnosti zločina koje je činio dobio je nadimak Novosadski Džefri Damer po jednom od najpoznatijih serijskih ubica na svetu koji je svoje žrtve silovao, ubijao i jeo.

Za silovanje i ubistvo komšije u Doboju osuđen je na 10 godina. Pobegao je u Srbiju kada je dobio „slobodan vikend“, da bi 2008. ubio Sremčića u Novom Sadu.

– Petković je nakon hapšenja priznao da je došao u stan Sremčića, sa kojim je bio u dobrim odnosima, uzeo nož i usmrtio ga ubodima po vratu i grudima, kao i da je pokušao da se otarasi tela koje je sa trećeg sprata vukao do prizemlja. Kao motiv ovog surovog ubistva osumnjičeni je navodno naveo koristoljublje, jer je svojoj žrtvi nakon ubistva skinuo lančić s vrata i ukrao mobilni telefon, ubo ga je četiri puta nožem, a telo je umotao u čaršav da bi ga izneo iz zgrade. Pošto je žrtva pronađena kod vrata lifta na prvom spratu samo u donjem vešu i čarapama, sumnjalo se da se Petković nad njim i seksualno iživljavao, kao što je to učinio i sa prethodnom žrtvom.  – pisali su mediji tada.

Posle ovog zločina, pobegao je u Šabac, pa u Loznicu. Ponašao se najnormalnije, družio se, tražio posao.

– Ubica je u Loznici tražio posao kod lokalnog pekara. Prihvatio je sve uslove i čak najavio da će dovesti porodicu. Lozničani su mu pronašli i čoveka kod kojeg će da prenoći. Međutim, otkriven je upravo zahvaljujući vlasniku pekare koji je sutradan u novinama video Petkovićevu fotografiju i tekst o ubici kojeg policija traži. Monstrum iz Doboja ubrzo je uhapšen na autobuskoj stanici – saopšteno je tada.

Petković je tada osuđen na 15 godina i sud ga je nakon kazne zatvora proterao iz Srbije. U zatvoru je tražio da ga registruju kao homoseksualca.

Uhapšen zbog zelenašenja

Petković je sada uhapšen zbog zelenaštva i iznude. -Sumnjili se da je od 23. septembra do 21. oktobra u Ulici carice Milice u Banjaluci iskoristio poverenje žrtve R. V. B., radnice u kladionici „Mocart“ i njenu materijalnu situaciju, te joj dao novac na zajam, a za sebe ugovorio nesrazmernu imovinsku korist, saopšteno je iz tužilaštva u Banjaluci za tamošnje medije.

Kako se dalje navodi, osumnjičeni je potom pretio radnici i njenom maloletnom detetu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare