POLICIJA DOVODI KAVČANE: Počelo saslušanje osumnjičenih za planiranje ubistva škaljarca Jovana Jovanovića (VIDEO)

POSLE jučerašnje akcije policije širom Crne Gore,u kojoj su uhapšeni pripadnici takozvanog kavačkog klana, danas su oni dovedeni u Specijalno državno tužilaštvo, gde će biti saslušani.

Povodom jučerašnje akcije iz Uprave policije juče su se kratko oglasili na Tviteru.

– U toku je zajednička akcija SBPK i Specijalnog državnog tužilaštva! Na području Kotora se sprovode aktivnosti usmerene prema organizovanim kriminalnim grupama. U toku su pretresi na više lokacija, a više osoba je lišeno slobode – istakli su u Upravi policije.

Drugi pišu

Iz Specijalnog državnog tužilaštva je saopšteno da je, po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, Specijalno policijsko odeljenje (SPO) uhapsilo M. K., M. Č., D. R. i M. J., i protiv njih, kao i protiv I. B. i V. V., koji su u pritvoru u Crnoj Gori, i R. Z., M. V. i S. J., koji su u bekstvu, podneće izveštaj kao dopunu krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su M. K., M. Č., D. R., M. J., I. B., V. V. i S. J. učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, a R. Z. i M. V. krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja.

– Iz dokaza i obaveštenja prikupljenih u izviđaju proizilaze osnovi sumnje da je, tokom 2020. godine, od strane R. Z. i M. V., protiv kojih je policija, po nalogu tužilaštva, već podnela krivičnu prijavu za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, stvorena kriminalna organizacija, sa ciljem da se, u Crnoj Gori, liši života više lica, koji su pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, pa tim i oštećeni J. J. – navedeno je u jučerašnjem saopštenju SDT.

– Prethodno je policija pretresla njihove stanove i druge prostorije koje koriste, radi pronalaska dokaza i tragova o krivičnim delima i privremeno oduzela veću količinu vatrenog oružja, ali i novac i pokretnu imovinu za koje postoji sumnja da potiču od kriminalne delatnosti i koji će biti predmet finansijske istrage – naveli su iz SDT.

Podsetimo, za ubistvo Jovana Jovanovića, kojeg je policija označila kao jednog od vođa „škaljarskog klana“ osumnjičen je organizator odbegli kavački vođa Radoje Zvicer, sa M.V. koji je takođe u bekstvu. Za Jovanovićevo još nerasvetljeno ubistvo, okrivljena su još sedmorica muškaraca, od kojih su četvorica uhapšena, a dvojica se od ranije nalaze u pritvoru, dok je jedan pobegao.  

Sumnja se da je škaljarca 2020. ubio kavački klan tako što ga je namamio preko telefona njegovog saradnika Mileta Radulovića Kapetana i likvidirao ga u Španiji.

Jovanović se spominjao kao blizak saradnik nedavno ubijenog Jovana Vukotića i njegovog brata Igora, a o njemu je pisano 2019. pošto je odležao zatvorsku kaznu na koju je bio osuđen zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare