ZVICERA SADA TRAŽE ZA JOŠ JEDNO UBISTVO: Ovog škaljarca je u Španiji likvidirao kavački klan

Za ubistvo Jova Jovanovića, kojeg je policija označila kao jednog od vođa „škaljarskog klana“ osumnjičen je organizator odbegli kavački vođa Radoje Zvicer sa M.V. koji je takođe u bekstvu.

Za Jovanovićevo još uvek nerasvetljeno ubistvo, okrivljena su još sedmorica muškaraca, od kojih su četvorica uhapšena, a dvojica se od ranije nalaze u pritvoru, dok je jedan pobegao.  

Sumnja se da je škaljarca 2020. ubio kavački klan tako što ga je namamio preko telefona njegovog saradnika Mileta Radulovića Kapetana i likvidirao ga u Španiji, prenosi Republika.


Jovanović se spominjao kao blizak saradnik nedavno ubijenog Jovana Vukotića i njegovog brata Igora, a o njemu je pisano 2019. pošto je odležao zatvorsku kaznu na koju je bio osuđen zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Prethodno mu je suđeno za ubistvo u pokušaju sa Igorom Vukotićem koji je osuđe na osam meseci, dok je Jovanoviću izrečena kazna u trajanju od 14 meseci.

Viši sud je tada žalbe kotorskog Osnovnog državnog tužilaštva i branioca okrivljenih Branka Anđelića odbio kao neosnovane i potvrdio presudu Osnovnog suda u Kotoru.

TUŽILAŠTVO PREKVALIFIKOVALO DELO

U prvom postupku, braću Igora i Jovana Vukotića i Jovanović teretili su za pokušaj ubistva, ali je tužilaštvo kasnije prekvalifikovalo delo za koje su optuženi, pa im se u ponovljenom postupku sudilo zbog pucnjave iz 2012. godine u diskoteci „Madam Koko“ u Tivtu, kada je ranjen radnik obezbjeđenja Dejan Deković.

Budući da tokom prvog postupka nije bilo dokaza da su oni počinili to krivično delo, tužilac ga je prekvalifikovao u izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Jovan Vukotić nije se pojavio na nekoliko rocišta, a sud je preko advokata obavestio da ne može da dođe iz bezbednosnih razloga, pa mu je sudija 21. oktobra 2016. godine odredio pritvor i za njim je tada raspisana potjernica.

Braca Vukotić i Jovanović su u prvostepenom postupku bili oslobođeni odgovornosti za pucnjavu u tivatskoj diskoteci, a tu presudu je ukinuo Viši sud.

Jovanović je u žižu javnosti dospio nakon što je pobegao iz policije u Kotoru. Zbog njegovog bekstva, policija je tada blokirala ceo grad, ali se Jovanoviću izgubio svaki trag u naselju Muo.

Tadašnji direktor policije Slavko Stojanovic je odmah nakon toga smenio komandira Stanice policije Kotor Marka Miškovića, dok je policajac koji je čuvao Jovanovića oteran s posla.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare