UDARNA VEST! ŠTA DA HRVATSKA NAPADNE SRBIJU I ZARATI! ŠOKANTNA IZJAVA ZORANA MILANOVIĆA: Je l’ nama NATO treba da pruži pomoć i zaštitu?

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da Hrvatska ima obavezu samo prema NATO i ni prema kome drugom i da odluka doneta u Briselu o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj nikoga ne obavezuje.

U slučaju da, kaže, neko napadne Poljsku ili Litvaniju, to je druga stvar.

– Šta da Hrvatska napadne Srbiju i zarati, je l’ nama NATO treba pružiti pomoć i zaštitu? Možda da, možda ne. I od članica NATO se očekuje da budu racionalne i vode računa o drugima, ima nas puno – rekao je on, prenosi Kurir.

On je istakao da je obaveza priskakanja u pomoć drugoj članici NATO-a stara, odnosno da potiče iz 1949.

– Prošlo je 73 godine, svako pravilo živi svoj životni vek i ja to pravilo doživljavam ozbiljno, ali potrebno je i naše razumno ponašanje da se ne uvalimo u veće probleme od onih koji nam trebaju – rekao je Milanović.

On je međutim, spustio loptu, pojasnivši na šta je mislio.

– Hrvatska neće napasti Srbiju, ni Srbija Hrvatsku, jasno, ali ovo govorim da doskočim prevarantima koji govore o nekim hrvatskim obavezama. Gde su bili dok sam godinu dana trubio o bosanskim Hrvatima? Država je kao koncept sebična tvorevina, okružio si se granicama da bi brinuo o sebi – rekao je on.

O odluci o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, o čemu je, kako je rekao premijer Andrej Plenković, već doneta, Milanović poručuje da svi koji imalo razumeju pravo, znaju da to znači učešće Hrvatske u ratu.

– Ratno stanje pravno ne postoji, ali defakto postoji. To je crta preko koje ne dozvoljavam – rekao je Milanović i istakao da to nisu vojna,“već pitanja sudbine i bezbednosti jedne države i ljudi koji, kako je kazao, ovde očekuju najbolji život“.

Uveren je, ističe, da radi ispravno i da je na onoj strani istorije koja je važna Hrvatskoj, kako kaže, našoj strani istorije.

– Naša pozicija je takva da moramo brinuti svoju brigu – naveo je hrvatski predsednik.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare