U SPUŽU ŠTRAJKOVALI I KAVČANI I ŠKALJARCI: Protest u istražnom zatvoru u Crnoj Gori ugušen, a EVO i zbog čega su se pobunili

Pritvorenici Istražnog zatvora u Spužu kod Podgorice, među kojima su i pripadnici kotorskih klanova, odlučili su da protestvuju zbog loših uslova, a između ostalog nezadovoljni su zbog uskraćenih šetnji, donošenja paketa od porodica i skupih namirnica u kantini. 

Međutim, nakon razgovara sa Upravom zatvora uspeli su da se dogovore, pa je protest preknut.

Mirno 

Naime, oni su dostavili pismo javnosti, gde su naveli kroz koje teškoće prolaze prilikom boravka u spuškom zatvoru i naveli da kreću u „mirni i demokratski protest“.

– Pored više sastanaka i pritužbi, usled sve gorih uslova u Istražnom zatvoru i ukidanja osnovnih ljudskih prava, primorani smo da stupimo u mirne i demokratske proteste, kako bi nas neko čuo – piše u pomenutom pismu, a prenose Vijesti, i dodaju:

– Narušena egzistencija porodica usled čekanja predaje stvari, i po sedam sati jedna poseta. Ročišta se ne održavaju po godinu, dve, drže nas kao taoce.

Zatvorenici spuškog zatvora žale se i na uskraćene fizičke aktivnosti i šetnja, ukinuta mogućnost da im od kuće donose hranu i da njihove porodice maltretiraju „na svaki mogući način“.

Gužva u ćelijama

U spuškom zatvoru nalaze se i kavčani i škaljarci, koji ratuju od 2014. zbog nestanka vrednog tovara kokaina u Valensiji.

– Jedan od vođa kavčana Slobodan Kašćelan se nalazi u zatvoru, pored njega je i Igor Božović, njegov sin Vladimir i mnogobrojni pripadnici klana, kao i Petar Lazović, bivši policajac koji se dovodi u vezu da je blisko sarađivao sa ovim klanom – navodi naš sagovornik i dodaje da je u pritvoru i turski državljanin, čiji je klan pomogao kavčanima da likvidiraju šefa škaljaraca Jovana Vukotića u Istanbulu.

– S druge strane, Janko Vukadinović, jedan od viskopozicioniranih pripadnika škljarskog klana se, takođe, nalazi u Spužu s brojnim jaticma klana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare