MISTERIJA NA KARIBIMA, NI TRAGA OD TELA NEMAČKOG MILIJARDERA: Brat mu je poznati dirigent a ovo žena koja mu je rodila decu

Od trenutka kad se saznalo da se avion nemačkog multimilijardera srušio u vode karipskog mora nadomak obala Kostarike, svet budno, iz minuta u minut, prati razvoj događaja i potragu za jednim od najbogatijih Nemaca koji je pre 12 godina preuzeo moralnu odgovornost za smrt 21 osobe.

Podsetimo, reč je o tragediji – stampedu u kom su izginuli ljudi na festivalu elektronske muzike u njegovoj organizaciji.

Reč je o Rajneru Šaleru, čoveku koji je zaradio milione na lancu teretana. Godinama je organizovao parade i festivale elektronske i dans muzike, a na jednom od njih – Love parade 2010. dogodila se tragedija u kojoj je živote izgubilo više od dvadeset ljudi.

Delovi olupine njegovog aviona, na letu od Meksika do Limona, pronađeni su prošle noći kada je avion volšebno nestao s radara nedaleko od obala Kostarike.

Dosad su pronađena dva tela putnika koji su bili u njegovom avionu, ali tela članova njegove porodice – njegovo, njegove partnerke i njihovo dvoje dece dosad nisu.

Podsetimo, nemački multimilijarder Rajner Šaler rođen je 4. januara 1969, što znači da sada ima 53 godine.

Dvoje dece ima sa partnerkom Kristijane Šikorski, s kojom živi ali njome nije zvanično oženjen.

Iako je u prvi mah bilo javljeno da su poginulo, kao i njihovo dvoje dece Aron i Finja, oni se zasad zvanično vode kao nestali, piše Kurir.

Rainer je odrastao u Šlisfeldu, na zapadu Nemačke, blizu grada Bamberga, gde su mu majka i deda radili kao trgovci. Brat mu je poznati dirigent Gerd Šaler.

Mladi Rajner se iškolovao za trgovca i sa samo 22 godine preuzeo je upravljanje svojim prvim Edeka supermarketom, a ubrzo je bio gazda još tri takva.

Fitnes carstvo 

Godine 1997, prebacuje se na fitnes industriju i otvara svoj prvi studio. Do sredine 2006, već je posedovao lanac od 62 na tlu Nemačke sa čak 400.000 vežbača i 1.000 stalno zaposlenih. Pet godina kasnije postaje najveći fitnes operator na tlu Evrope sa više od milion korisnika.

Parada smrti 

Godine 2006, Šaler postaje direktor Lopaventa, organizatora Love parade koja je vodila debaklu 2010. kad je na tom događaju u Duisburgu nastradala 21 osoba a 652 ih je bilo povređeno. Šaler je svedočio na sudu, preuzeo je moralnu odgovornost za tu tragediju ali nikad formalno nije bio optužen.

Nestanak sa radara

U noći 21. oktobra avion u kom su bili Šaler, njegova partnerka Kristina i njihova deca, sa još nekoliko osoba i pilotom iz Švajcarske, nestao je na ruti od Meksika ka Limonu u Kostariki. Narednog dana lokalne vlasti su saopštile da su delovi olupine i prtljaga nađeni na oko 28-33 km od obala Kostarike ali zasad je misterija šta se dogodilo sa telima putnika – posebno Šalerovih. Dosad su nađena dva tela, ali ne i multimilijardera, njegove partnerke i njihove dece.

Kako se navodi, u avionu je pored Šalera bilo još petoro ljudi.

Samo u 2022. zaradio 250 miliona dolara

Prema izveštajima, Šaler je samo u 2022. zaradio oko 250 miliona dolara. Glavni izvor prihoda su mu fitnes studiji i taj brend.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare