MILO ĐUKANOVIĆ POSLE IZBORNOG FIJASKA ZBRISAO NA KOSOVO I METOHIJU: Umesto da se obrati svojim građanima, UTEHU TRAŽI KOD KURTIJA!

Takozvana policija tzv. „Kosova“ saopštila je da će zbog dolaska predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u posetu večeras biti blokirani pojedini putni pravci, prenosi Kurir.

Iz kabineta tzv. „predsednice“ tzv. „Kosova“ kao i iz tzv. „vlade“ tzv. „Kosova“ još uvek nema potvrde niti najave posete crnogorskog predsednika.

Milo Đukanović je u južnoj srpskoj pokrajini boravio sredinom maja ove godine kada je pored susreta sa tzv. „najvišim zvaničnicima“ prisustvovao i obeležavanju „Dana Crnogoraca“.

Podsetimo, Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović nije se obratio građanima iz izbornog štaba u Podgorici pošto je njegova partija doživela težak poraz na lokalnim izborima u Crnoj Gori.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović boravio je u Prištini, navode iz njegovog kabineta.

On je na poziv tzv. „predsednika“ tzv. „vlade Kosova“ Aljbina Kurtija bio glavni gost na večeri organizovanoj povodom održavanja međunarodnog skupa „Samit o Zapadnom Balkanu 2022 – izgradnja mostova za mir, prosperitet i solidarnost“, pod pokroviteljstvom londonskog „Ekonomista“ .

Na večeri su bili istaknuti učesnici iz EU, SAD i država regiona, međunarodnih organizacija, poslovnih i finansijskih institucija, među kojima specijalni izaslanik Velike Britanije za Balkan Stjuart Pič, bivši predsednik Evropskog Parlamenta Martin Šulc, bivši predsednik Minhenske bezbednosne konferencije Volfgang Išinger, ambasadori EU i SAD, i drugi…

„Predsednik je iskoristio priliku da upozna sagovornike o aktuelnom crnogorskom trenutku i iznese poglede na kretanja u regionu, u kontekstu zajedničkih evropskih i evroatlantskih stremljenja i zbivanja na globalnom planu“, navedeno je u saopštenju prenosi Dan.

Na ovom prestižnom međunarodnom skupu učesnici će podeliti svoja razmišljanja, vizije i strategije vezano za rešavanje trenutne krize prouzrokovane agresijom Ruske Federacije na Ukrajinu, kao i o neophodnosti brže integracije zemalja Zapadnog Balkana u EU. Isto tako biće reči i o planovima za unapređenje ekonomskog rasta, stabilnosti i saradnje na Zapadnom Balkanu.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare