KAVČANI UHAPŠENI U KOTORU ZBOG UBISTVA IZ 2015. GODINE Izrešetali škaljarca koji je sa Jovicom Vukotićem pucao u diskoteci

U Kotoru je uhapšeno više osoba, pripadnika kavačkog klana zbog ubistva Jovana Jovanovića koji se dovodio u vezu sa škaljarskom grupom i nedavno likvidiranim Jovicom Vukotićem, vođom ovog klana.

Kako prenose Vijesti, za to ubistvo je osumnjičeno i nekoliko visokpozicioniranih članova kavačkog klana koju su od ranije u bekstvu kao i više njih koji su u zatvoru.

Prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“ pripadnici policije pretresali su osobe bliske kavačkom kriminalnom klanu.

Povodom ovog hapšenja oglasilo se i Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

– Po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode M.K., M.Č., D.R. i M.J., i protiv njih, kao i protiv I.B. i V.V., koji su u pritvoru u Crnoj Gori, i R.Z., M.V. i S.J., koji su u bjekstvu, podnijeće izvještaj kao dopunu krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su M.K., M.Č., D.R., M.J., I.B., V.V. i S.J. učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a R.Z. i M.V. krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja – navode u SDT.

Kako navode, iz dokaza i obaveštenja prikupljenih proizilaze osnovi sumnje da je, tokom 2020.godine, od strane R.Z. i M.V., protiv kojih je policija, po nalogu tužilaštva, već podnela krivičnu prijavu za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, stvorena kriminalna organizacija, sa ciljem da se, u Crnoj Gori, liši života više lica, koji su pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, pa tim i oštećeni J.J.

Lica lišena slobode će biti sprovedena specijalnom tužiocu radi saslušanja, u zakonskom roku, a prethodno je policija pretresla njihove stanove i druge prostorije koje koriste, radi pronalaska dokaza i tragova o krivičnim djelima i privremeno oduzela veću količinu vatrenog oružja, ali i novac i pokretnu imovinu za koje postoji sumnja da potiču od kriminalne jelatnosti i koji će biti predmet finansijske istrage.

Jovanović je bio povezivan sa škaljarskim klanom i ubijen je 26. septembra 2015. godine kada je u njega dok je bio na Paštrovačkoj gori ispaljeno šest hitaca, piše Blic.

Inače, ime ubijenog Jovanovića prvi put se pominjalo u istrazi pucnjave u diskoteci Madam Koko, kada je sa Jovicom i Igorom Vukotićem pucao. On je tada osuđen na 14 meseci zatvora.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare