PREVARIO Ameriku, a njega POKRALA striptizeta. Ovo je Srbin osumnjičen za prevare od 16 miliona

Marko Nikolić (34), koji se sa još šest državljana Srbije našao na udaru američkih vlasti zbog prevare teške 16 miliona, već se jednom našao u udarnim vestima širom SAD.

Za razliku od ovog slučaja, tada je on bio žrtva, i to plavokose devojke iz striptiz-bara koja ga je pokrala posle intimnog odnosa, prenosi Republika.

– Žrtva je prijavila policiji Majamija da je tu ženu sreo u klubu „Eleven“ čija zabava uključuje polugole žene i koji je otvoren 24 sata dnevno – preneo je portal „Miaminews24“.

Sigurnosne kamere u jednoj stambenoj zgradi u Majamiju snimile su Nikolića kako ulazi u predvorje u 3.52 sata sa jednom ženom. Kada se ujutru probudio, otkrio je da su mu ukradeni sat „roleks“ od 16.000 dolara i novčanik sa svim kreditnim karticama i 500 dolara u gotovini.

Iako se sumnja da njegova kriminalna organizacija koju je vodio iz Njujorka dve decenije švercuje kokain iz Južne Amerike, Miljanić se u maju ove godine našao iza rešetaka pod optužbom da je prevario državni fond koji je dodeljivao pomoć preduzećima zbog pandemije koronavirusa.

Za razliku od sedmoro Srba koji su digli 16 miliona dolara iz američkog budžeta, narko-bos iz Srbije pao je zbog 150.000 dolara!

Podsetimo, Nikolić se sada našao s druge strane zakona pod optužbom za lančanu prevaru i pranje novca. Osim njega, policija je uhapsila i Maju Nikolić (34) iz Brukfilda, Nebojšu Simeunovića (37) iz Lajona, Mijajla Stanišića (33) iz Viloubruka, Branka Aleksića (33) iz Čikaga, Milicu Šumaković (31) iz Čikaga i Đorđa Todorovića (32) iz Čikaga.

Prema podacima koje je objavilo američko tužilaštvo, Nikolić je menjao adrese stanovanja u SAD, od Floride do Ilinoisa. Poslednja mu je bila u La Granžu.

On i ostali optuženi terete se da su na prevaru prisvojili 16 miliona dolara iz fonda zajmova i grantova za mala preduzeća koja su privrednicima bila na raspolaganju usled pandemije virusa korona. Prilikom izlaganja tužilac je rekao da su optuženi 2020. godine podneli lažne prijave Udruženju malih preduzeća u kojima su tvrdili da poseduju i vode različite poslove u Ilinoisu i na Floridi.

Pare trošili na provod

Sudeći po fotografijama sa društvenih mreža, neki od uhapšenih Srba su pare uglavnom trošili na skupe provode!

Tako je Milica Šumaković uslikana sa Markom Nikolićem na večeri u jednom tek otvorenom elitnom restoranu u Majamiju.

U opisu drugog noćnog bara u kojem je boravila stoji da „vrele plesačice održavaju seksi vibracije  u vazduhu dok gosti uživaju u jelu i uz najbolja pića se druže sa prijateljima”.

Prijave su sadržavale „materijalno lažne izjave o kompanijama optuženih, uključujući broj navodnih zaposlenih, iznose prihoda i druge troškove“.

Za svaku optužbu za prevaru i pranje novca preti im kazna do 20 godina zatvora.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare