KENEDIJEV UNUK RATOVAO U UKRAJINI Posle povratka, Konor napisao: Bio sam spreman da umrem, svidelo mi se da budem vojnik

Američka mreža CBS objavila je Konor Kenedi, pripadnik slavnog klana Kenedijevih učestvovao u ratu u Ukrajini na strani Kijeva. Tako se Konpor Kenedi (28) opet našao na naslovnim stranama, pošto je 2012. godine izlazio s poznatom pevačicom Tejlor Svift.

Konor Kenedi je unuk Roberta F. Kenedija, koji je bio ministar pravosuđa u vladi njegovog brata Džona Kenedija, zatim predsednički kandidat, i koji je ubijen u atentatu. kandidat kojeg je ubio Palestinac Sirhan Sirhan.

Konor je otkrio na Instagramu da je učestvovao u borbenim operacijama u redovima Međunarodne legije. Objavio je i sliku iz koje je teško zaključiti da li je li to baš on, a CBS njuz su se takođe ogradili od ove infromacije, pošto nie bilo nezavisne potvrde da je Konor zaista bio u ratu. Kako je navedeno, oni su se obratili Legiji, obrambenim institucijama Ukrajine i samomo Kenediju za komentar i da čekaju odgovor.

U svojoj objavi Konor je naveo da želi da podstakne i druge da preduzmu nešto. Priznao je da nije imao vojnog iskustva i nije bio dobar strelac, ali je mogao nositi teške stvari i brzo učio.

– Takođe sam bio spreman tamo i da umrem. Ubrzo su se dogovorili da me pošalju na severoistočno bojište, napisao je Kenedi.

On nije naveo datume boravka na bojištu, napomenuo je da to nije bilo dugo, ali da je video puno i osetio puno.

– Svidelo mi se da budem vojnik, više nego što sam očekivao. To je zastrašujuće. Ali život je jednostavan, a nagrade, kad se smogne hrabrosti i učini dobro, su znatne. Moji tamošnji prijatelji znaju zašto sam morao doći kući. Uvek ću im dugovati za primer koji su mi dali. Znam da sam sretan što sam se vratio, ali takođe bih ponovno preuzeo sve rizike koje smo preuzeli.

Ovaj je rat, kao i svi ostali, užasan. Ljudi koje sam susreo bili su najhrabriji koje sam ikada upoznao. Moji kolege legionari – koji su došli iz različitih zemalja, okruženja, ideologija – istinski su borci za slobodu. Kao i građani koje sam upoznao, od kojih su mnogi izgubili sve u dugoj borbi protiv oligarhije za demokratiju. Oni znaju da ovo nije rat između jednakih, to je revolucija.

A onda, u zaključku, mladi Kenedi zalazi još dublje u politiku.

– Ovaj će rat oblikovati sudbinu demokratije u ovom stoljeću. Puno se toga može reći o politici vezanoj uz taj rat i ulozi zapadnih vlada”, tumači Konor i zaključuje:

– Zasad ću vas samo pozvati da pomognete kao pojedinci. Pridružite se Legiji, pomozite na granici ili pošaljite medicinske potrepštine. Svaki dan neko tamo žrtvuje sve za trajni mir. Od njih se ne može tražiti da deluju sami”.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare