HAPŠENJE U UKRAJINI, SBU DOŠAO PO KRUPNU ZVERKU! Čelnik moćne ukrajinske industrije uhvaćen u dilu s Rusima, u tajnosti im je slao ključne delove…

Ukrajinske vlasti uhapsile su Vjačeslava Boguslajeva, šefa velike ukrajinske kompanije Motor Sič, jednog od najvećih svetskih proizvođača avionskih motora sa sedištem u Zaporožju, javio je kijevski Indipendent

Ukrajinska služba bezbednosti (SBU) saopštila je danas da sumnjiči Boguslajeva za saradnju sa Rusijom. Kako se navodi u saopštenju SBU, hapšenje šefa Motor Siča je „deo krivične istrage o nezakonitim aktivnostima Motor Siča, odnosno snabdevanju Rusiji opremom za vojne avione“. 

Osim Boguslajeva, SBU je uhapsila i šefa odeljenja za privredne aktivnosti sa drugim državama, ali nije objavila njegovo ime.

Njih dvojica se sumnjiče za „saradnju sa predstavnicima ruske državne odbrambene kompanije Rostek”, jednog od glavnih proizvođača naoružanja za rusku vojsku.

Njih dvojica su, tvrdi SBU, „uspostavili transnacionalne kanale za ilegalno snabdevanje ruskih vojnih aviona ukrajinskim avionskim motorima“. Dodaju da je „Rusija koristila nabavljenu opremu za proizvodnju i popravku svojih borbenih helikoptera Ka-52, Mi-28 i Mi-8“. Kako navodi SBU, Rusija „masovno koristi“ takve helikoptere u napadima na Ukrajinu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare