VUČIĆ I BRNABIĆEVA U NEDELJU OBJAVLJUJU IMENA MINISTARA! Dačićevoj koaliciji možda i peti resor

Očekuje se da će vodeće ljude u najvećem broju ministarstava odrediti SNS, a prema nezvaničnim informacijama, ministarska mesta, kao i do sada, dobiće i koalicioni partneri PUPS, Pokret socijalista, SDPS i SNP

Nova vlada Srbije imaće 25 ministarstava, a imena ministara trebalo bi da budu saopštena u nedelju nakon sednica Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke, koja je i ovoga puta stožer vladajuće većine. Prethodno je Skupština Srbije usvojila izmene Zakona o ministarstvima i potvrdila da će format buduće vlade biti nešto veći od prethodne i sa određenim prekrajanjem dosadašnjih resora. Iako je prvobitno dogovoreno da koaliciji SPS-JS pripadnu četiri resora, nije isključeno da ipak dobiju i peti, koji bi pripao socijalistima, nezvanično saznaje Kurir.

Očekuje se i da se do kraja sledeće nedelje, polaganjem zakletve ministara pred poslanicima, sasvim zaokruži izborni proces i volja birača izražena 3. aprila pretoči u novi četvorogodišnji mandat izvršne vlasti.

Sigurni

Ana Brnabić dobila je šansu da i treći put bude na kormilu vlade, a poznato je da će u njoj na mestu ministra finansija ostati Siniša Mali, da će gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević postati ministar, najverovatnije odbrane, i da će se u vladu vratiti lider SPS Ivica Dačić, koji će biti zamenik premijera, koordinator službi bezbednosti i ministar, najverovatnije povratnik na mestu šefa diplomatije. I Dačić je za nedelju zakazao sednicu Predsedništva stranke i najavio da će nakon toga saopštiti kadrovska rešenja koalicije SPS-JS u novoj vladi.

Očekuje se da će vodeće ljude u najvećem broju resora odrediti SNS, a prema nezvaničnim informacijama, ministarska mesta, kao i do sada, dobiće i koalicioni partneri PUPS, Pokret socijalista, SDPS i SNP.

– Najviše kandidata je do sada bilo za ministra zdravlja i tu su se pominjale Danica Grujičić, Darija Kisić, Marija Zdravković i Sanja Škodrić, dok je Jelena Begović viđena za novog ministra nauke i tehnološkog razvoja i inovacija. Do kraja je ostala enigma da li će Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović ostati u vladi i koji bi resor vodili, ukoliko bi dobili novi ministarski mandat – objašnjava naš izvor.

Oprostila se

Odavno se spekuliše da će novi član vlade biti Goran Vesić i da bi mogao da dobije mesto ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. On je juče samo otkrio koji resor sigurno neće voditi.

– Neću biti ministar za javna ulaganja sigurno, ali molim vas da sačekamo mandatarku da saopšti imena – izjavio je Vesić.

Dosadašnja ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić (SDPS) jučerašnjom objavom je praktično potvrdila naša ranija pisanja da neće više biti ministar. Ona je na Instagramu zahvalila kolegama, prijateljima i građanima „na strpljenju, poverenju i saradnji“.

– Svima koji nastavljaju da rade na važnim pitanjima u oblastima trgovine, turizma i telekomunikacija želim mudrost, sreću i marljivost za postizanje još boljih rezultata i još većih uspeha kojima će nas voditi u budućnost – poručila je ona.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare