OVO SU NOVA MINISTARSTVA: Skupština usvojila izmene zakona, još samo jedan korak do formiranja VLADE SRBIJE

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras izmene i dopune Zakona o ministarstvima kao uvod u formiranje nove vlade naredne nedelje.

Nova vlada Srbije imaće 25 ministarstava od kojih su četiri nova – ministarstvo za javna ulaganja, ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, ministarstvo turizma i omladine i ministarstvo informisanja i telekomunikacija, prenosi Kurir.

Ostaju ministarstvo finansija, ministarstvo privrede, ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, ministarstvo zaštite životne sredine, ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ministarstvo rudarstva i energetike, ministarstvo pravde, ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Ostaju i ministarstvo unutrašnjih poslova, ministarstvo spoljnih poslova, ministarstvo odbrane, ministarstvo za evropske integracije, ministarstvo zdravlja i ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vlada Srbije imaće i ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, ministarstvo prosvete, ministarstvo kulture, ministarstvo sporta i ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Poslanici opozicije amandmanima su tražili da neka ministarstva budu spojena, a da se u novoj vladi nađe mesta za ministarstvo za Kosovo i Metohiju, kao i ministartsvo za dijasporu, ali ti amandmani nisu prihvaćeni.

Rok za formiranje nove vlade ističe 30. oktobra, a kako je ranije najavljeno iz vladajuće koalicije vlada će biti formirana u zakonskom roku.

Kadrovska rešenja u novoj vladi biće poznata u nedelju posle sednice predsedništva Srpske napredne stranke.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare