VUČIĆU URUČEN DOKUMENT Oglasio se predsednik Srbije nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte i EU

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadore zemalja Kvinte, kao i šefa Delegacije EU na njihov zahtev.

Kako se navodi u saopštenju iz Predsedništva, tom prilikom ambasadori su predsedniku Vučiću uručili zajednički dokument u kome izražavaju zabrinutost zbog mogućeg narušavanja stabilnosti u regionu, a uoči isticanja roka za preregistraciju vozila sa srpskim tablicama na Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da deli zabrinutost zbog mogućih tenzija, dodavši da je Srbija posvećena dijalogu kao načinu za rešavanje otvorenih pitanja, na korist Srba i Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji, neugrožavajući svoje državne i nacionalne interese.

Predsednik Vučić je ukazao na to da su dosadašnje napetosti nastajale zbog jednostranih poteza Prištine, kao i na to da Priština ne poštuje odredbe Sporazuma o slobodi kretanja, zaključenog uz posredstvo EU.

Ambasadori Kvinte i šef Delegacije EU su zahvalili predsedniku Vučiću na konstruktivnom angažovanju Srbije u ispunjavanju Mape puta za primenu sporazuma o energetici, kao dela dijaloga sa Prištinom.

Sastanak je delom bio posvećen i dešavanjima u regionu, kao i kretanjima na globalnoj sceni.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare