U FIFA STIGAO ŠIRI SPISAK SRBIJE Među Piksijevih 55 ratnika za Mundijal i igrači Partizana, Zvezde… JEDNOG IGRAČA IPAK NEMA

U FIFA je stiglo 55 imena srpskih fudbalera, od kojih će se 26 na kraju naći na Mundijalu.

Nekih 30 imena je poznato svima, to su igrači koji su izneli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, bili akteri Lige Nacija – oni koji su već dobijali poziv Dragana Stojkovića. Njih ne moramo ni da pominjemo, a evo i onih koji bi šansu mogli da traže iz prikrajka, koji su na skali od nekih 30 do 55.

Uz dužno poštovanje prema svima, redosled nije bitan, ali svakako su tu kapiten Partizana Slobodan Urošević, njegov saigrač Svetozar Marković, Aleksandar Katai i Milan Rodić iz Zvezde, Darko Brašanac iz Osusasune, Lazar Ranđelović iz Urala, Dejan Joveljić iz LA Galaksi, Mile Svilar iz Rome, Filip Stevanović iz Santa Klare, Mihajlo Ristić iz Benfike, Veljko Birmančević iz Tuluza, Mihailo Banjac iz Krasnodara, Milan Gajić i Saša Zdjelar iz moskovskog CSKA, prenosi Sportal.

Kada pominjemo igrače večitih, tu je naravno i Zvezdin dvojac Stefan Mitrović i Strahinja Eraković, koji bi trebalo da se nađu i na užem spisku za Svetsko prvenstvo. Mnogi ih već sada vide na Mundijalu.

Iako je prošlog meseca bilo reči o njemu, Lazar Samardžić iz Udineza još nije zvanično uvršten na spisak reprezentativaca Srbije. Bivši mladi reprezentativc Nemačke je pokazao volju da brani boje Srbije, ali u dogovoru sa Piksijem tek posle Mundijala, od narednog ciklusa kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2024.

Inače, Dragan Stojković neće se oglašavati povodom šireg spiska, koji je poslao u FIFA, jer nema tu obavezu. Ipak, neki selektori će iskoristiti svoje pravo da i zvanično otkriju javnosti svojih 55 kandidata za Mundijal, a to su već najavili Zlatko Dalić i Garet Sautgejt.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare