SEDMORO SRBA OJADILO BUDŽET AMERIKE Evo kako su počinili prevaru tešku 16 MILIONA DOLARA! 

Sedmoro srpskih državljana sa adresom u Americi, našlo se na oputženičkoj klupi nakon što je u Čikagu i Floridi otkrivena prevara teška najmanje 16 miliona dolara.

Maja Nikolić (34) iz Brukfilda, Marko Nikolić (34) iz La Granža, Nebojša Simeunović (37) iz Lajona, Mijajlo Stanišić (33) iz Viloubruka, Branko Aleksić (33) iz Čikaga, Milica Šumaković (31) iz Čikaga i Đorđe Todorović (32) iz Čikaga, optuženi su za lančanu prevaru i pranje novca, prenosi Blic.

Naime, oni se terete da su na prevaru prisvojili 16 miliona dolara iz fonda zajmova i grantova za mala preduzeća, koja su privrednicima bila na raspolaganju usled pandemije virusa korona.

Kancelarija američkog tužioca za severni okrug Ilinoisa navela je u saopštenju za medije da se optužbe odnose na to da su optuženi dobili novac preko Programa zajma u slučaju ekonomskih povreda.

Prilikom izlaganja, tužilac je rekao da su optuženi 2020. godine podneli lažne prijave Udruženju malih preduzeća u kojima su tvrdili da poseduju i vode različite poslove u Ilinoisu i Floridi. Prijave su sadržavale „materijalno lažne izjave o kompanijama optuženih, uključujući broj navodnih zaposlenih, iznose prihoda i druge troškove“.

Optuženi su sredstva koristili za podizanje gotovine i transfere za ličnu korist, saopšteno je iz Tužilaštva. Za svaku optužbu za prevaru i pranje novca preti im kazna do 20 godina zatvora. Suđenja u saveznom sudu u Čikagu tek treba da budu zakazana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare