DETE MOJE, NE OSTAVLJAJ ME! Grobljem se prelamali jecaji, Dejana (17) i Boris (18) na večni počinak OTIŠLI ZAJEDNO!

Boris Majorski (18) iz Stare Pazove i njegova devojka Dejana Neralić (17) iz Golubinaca, koji su u utorak poginuli zagrljeni na motoru, danas su zajedno sahranjeni.

Na stotine ljudi okupilo se oko 13 časova ispred mrtvačnice na groblju u Staroj Pazovi da isprate Dejanu i Borisa na večni počinak po običajima Rusina. Posmrtni orkestar svirao je tužne melodije pola sata, nakon čega je pevao i crkveni hor. Nakon njih sveštenik je čitao isposnice Svetog Pavla, da bi na kraju sat vremena pokušavao da pruži reči utehe očajnim roditeljima dvoje stradalih tinejdžera.

– Znam da ne možete da prihvatite to da su deca otišla pre vas. Ali morate ostati čvrsti i izdržite tugu. Pomirite se sa božjom voljom. Ne smemo da prigrlimo smrt, već život. Bože, molimo te da Dejanu i Borisa primiš u očinski zagrljaj – rekao je sveštenik.

Nakon što su ispoštovani svi katolički običaji, tužna povorka krenula je da isprati dvoje mladih u njihovu večnu kuću. Dejanine sestre držale su ruke na njenom sanduku i jedva koračale za njim, dok je majka tiho jecala zarivši lice u peškir, jedva koračajući. Kada su beli kovčezi stigli do grobnog mesta, Borisovog oca je napustila snaga i počeo je da jauče za svojim mezimcem

– Borise, sine moj, ne idi. Dete moje, ne ostavljaj me – jecao je otac brišući suze.

Kada su grobari u raku položili Dejanino, pa Borisovo telo, grobljem su se prolamali jecaji na stotine prisutnih, mahom tinejdžera, koji su došli da isprate svoje drugare.

Da podsetimo, Dejna i Boris su stradali u utorak uveče u stravičnom sudaru koji se dogodio na putu Inđija Beška. Nesreću je najverovatnije izazvao vozač „mercedesa“ S.B. (83) iz Krčedina koji nije ustupio prvenstvo prolaza vozaču motocikla. On je prema poslednjim informacijama juče izveden pred sudiju gde je saslušan.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare