SASLUŠANA DVOJICA UHAPŠENIH U AKCIJI SRPSKE I ŠPANSKE POLICIJE! Jedan se branio ćutanjem, pod istragom još 12 osoba

Dvojica pripadnika organizovane kriminalne grupe koji su uhapšeni u akciji srpske i španske policije saslušani su, a jedan od njih branio se ćutanjem. Nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal doneta je naredba o sprovođenju istrage u odnosu na 12 osoba.

U Srbiji su saslušani i predložen je pritvor za M. M. zbog opasnosti od bekstva, a za M. T. i sve ostale osumnjičene zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela. Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv: M. M., M. T., M. R., J. M., A. T., M. M., Z. M., G. Š., M. Ć., B. R., N. Č. i M. M.

Da podsetimo pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su u utorak dvojicu pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe i kod njih pronašli 385.000 evra čistog keša, jednu automatsku pušku i oduzeli im nekoliko luksuznih stanova!

Akcija srpskih specijalaca izvedena je u koordinaciji sa Nacionalnom policijom Španije koja je u isto vreme u regijama Barselone, Valensije, Alikantea i Taragone uhapsila preko 20 osoba od kojih su većina srpski državljani, pronašla nekoliko ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane i zaplenila ogroman novac.

Spektakularna akcija srpske i španske policije izvedena je pod pokroviteljstvom Europola. Nakon razmene operativnih podataka i informacija srpskih i španskih kolega u isto vreme krenule su akcije hapšenja opasnih kriminalaca. List „El pais“ piše da je uhapšeno najmanje 20 osoba od kojih je većina srpskog porekla koji se sumnjiče za proizvodnju i dilovanje narkotika, ali i za ostala najteža krivična dela.

– U operaciji je uhvaćen i uhapšen jedan od glavnih šefova srpske mafije. Međutim, akcija hapšenja nastavlja se pretresima kuća, štek stanova osumnjičenih, firmi, ali i plantaža na kojima je uzgajana marihuana. Akcije se sprovode na područjima Barselone, Valensije, Alikantea i Taragone – piše u tekstu.

Prema pisanju tog portala ova kriminalna organizacija uglavnom je uzgajala kanabis i to im je bio osnovni vid prihoda.

– Međutim, sumnja se da se grupa bavila i preprodajom ostalih vrsta narkotika, ali i oružja. Sumnja se da su uhapšeni pripadnici grupe zbog kriminala prognani iz svojih zemalja, uglavnom iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji su svoje utočište pronašli u Španiji. U osnovi ove bande je uzgoj marihuane, a novac od zarade ulagali su i prali preko voćarskih kompanija i restorana – dodaje se u tekstu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare