OBJAVLJEN IZVEŠTAJ BRITANSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Čim je Putinov general Armagedon dao izjavu, sinulo im šta je sledeći ruski potez

Nedavno rusko priznanje „teške situacije“ u oblasti Herson je veoma neobično i verovatno ukazuje na to da ruske vlasti planiraju veliko povlačenje svojih snaga iz oblasti zapadno od reke Dnjepar, navodi se u najnovijem izveštaju britanske vojne obaveštajne službe.

Izjavu o „teškoj situaciji“ u Hersonu dao je novi ruski komandant u Ukrajini general Sergej Surovikin, podsećaju oni. Istovremeno je podržao plan proruskih lidera okupiranog regiona o evakuaciji civilnog stanovništva iz Hersona.

S obzirom da je general Surovikin komandant zadužen za operacije ruskih snaga u Ukrajini, njegovo objavljivanje loših vesti o „specijalnoj vojnoj operaciji“ je veoma neobično, rekli su obaveštajni zvaničnici, dodajući da to „verovatno sugeriše da ruske vlasti ozbiljno razmatraju veliko povlačenje svojih snaga iz oblasti zapadno od reke Dnjepar“.

– Кljučni izazov svake ruske operacije povlačenja bio bi uredno izvlačenje trupa i opreme preko reke široke 1.000 metara. Pošto su mostovi preko Dnjepra teško oštećeni, Rusija će najverovatnije morati da se osloni na skele mosta postavljene u Hersonu i vojnim pontonima, koji se nalaze na više lokacija – navode britanski obaveštajci, piše Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare