NEMA SUĐENJA BEZ ŽIVIH SVEDOKA! Spasić: Belivuk i ostali mogu da pričaju šta hoće, SVE MORA BITI POTKREPLJENO DOKAZIMA

Nastavak suđenja Belivukovoj grupi, i kako je kriminal opstao u našoj državi tako dugo, teme su o kojima su govorili u Redakciji Kurira Božidar Spasić, bivši pripadnik službe državne bezbednosti i Blažo Marković, predsednik Sindikata policije i policijskih starešina.

– Meni se jako dopalo što je vaša redakcija izbacila deo one priče koja nema nikakve veze sa optužnicom. Kurir je zauzeo stav koji svima treba da bude uzor, rekao je Blažo Marković, uz osmeh.

U iščekivanju današnjeg nastavka suđenja, ono što je začinilo dalji tok razgovora je mogućnost ovog klana da tako dugo nesmetano „operiše“ na ovim prostorima. Da li iza ozloglašenih ubica postoji senka koja ih natkriljuje i štiti pod velom Policije i državnih organa, interesovalo je voditelje Olju Lazarević i Vladimira Karalejića.

– Belivukova grupa uopšte ne bi postojala da nisu imali veze u policijskim i državnim strukturama! Stvar je sada kako će se dalje suđenje sprovesti, oni se moraju braniti, to je njihovo pravo, ali koliko god njihova odbrana bila jaka za sve mora postojati dokaz! Svedoci smo jednog od nasloženijih problema – započeo je izlaganje Spasić i nastavio:

– Ovde se ne sudi ubici već mafiji, i prenos je direktan! Ministarstvo unutrašnjih poslova, pripadnici MUP-a, svi su petljali sa njima!Poenta mafijaškog suđenja je da će, u jednom momentu, unutrašnja kontrola i tužilac morati da se nađu pred sudijom. Jer su ti kriminalci koristili državne resurse! Pojedine strukture u ovoj zemlji izvlače u medije samo ono što njima odgovara. Postoji „švedski sto“ dokaza. Sve one priče „nema tela, nema dela“ su prazne, postoje dokazi, postoje svedoci, i to je više nego dovoljno da se ova priča završi – dodao je Spasić, prenosi Kurir.

Predsednik sindikata policije i policijskih starešina Blažo Marković potrkrepio je njegovu izjavu:

– Sistem informisanja mafije je tri puta jači nego državni sistem! U Italiji nema suđenja mafiji bez živih svedoka. Prema tome ove odbrane i zavrzlame koje se dešavaju trenutno u sudu, brzo će zgasnuti, a nama je bitno da nema više takvih svirepih ubistava na beogradskim ulicama od kako se Miljković i Belivuk nalaze iza rešetaka – smatra Marković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare