„LAGAO SAM, NISAM ZNAO ŠTA RADIM“ Belivukov konobar se sada pravda i izvinjava! Sudija zapretila Mesaru: Miljkoviću, na mesto!

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Nakon što je svoju odbranu izneo Milovan Tadić, Filip Ivanovski, Slađana Sekulić i Boris Karapandžić, za reč je ponovo javio optuženi Miljković, a stražari su ga izveli za govornicu.

– Hteo sam da vas pitam da li ste odlučili o podnesku vezano za mesto sedenja. Teško je da pratimo i pišemo – pitao je Miljković sudiju, na šta je ona odgovorila da iz razloga bezbednosti optuženi ne mogu da sede u sudnici.

Miljković: Čije bezbednosti? Ja neću nikoga da napadnem, niti se bojim da će oni mene.

Sudija: Miljkoviću, vratite se na mesto, stalno nešto tražite.

Miljković: Pitam Vas samo sudija, oni iz Uprave kažu u redu je, vi kažete ne.

Šejić negirao optužbe

Optuženi Aleksa Šejić, koji je posle hapšenja u policiji priznao da je prepakivao drogu u protoriji na stadionu Partizana koju su koristili pripadnici Belivukove grupe, danas je negirao je izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da su ga posle hapšenja u policiji maltretirali, skinuli golog i fotografisali.

– Nisam znao šta da radim, pretili su mi, govorili da će da oduzmu braću koja žive sa bakom. Ja sam tada rekao da ću da dam izjavu protiv Milovana Tadića, izvinjavam se što sam ga uvukao u ovo. Eto tako sam dao tu izjavu. Ja sam tada lagao – ispirčao je danas Šejić, koji je inače radio kao konobar u kafiću u kom su se pripadnici grupe okupljali na stadionu.

On je naveo da je potom pušten na slobodu, ali da nije hteo da potpiše posle sporazum o priznanju krivice jer „nije kriv“, kao i da je posle saslušanja u tužilaštvu njemu određen pritvor.

– Ja sam uhapšen u Zemunu, neka patrola mi je tražila ličnu kartu, dao sam im, a oni su mi kazali da me traži policijska stanica Zemun. Odgovorio sam im da napišu poziv, a oni su me odvezli džipom i od pola 8 ujutru sam ispitivan o momku o kojem nisam ništa čuo. Rekli su mi da sačekam i tu su ušla 3 inspektora, predstavili se kao SBPOK i rekli da krenem sa njima i da imam jednu sansu, da razmislim šta radim. Nijedan inspekor mi se nije predstavio imenom i prezimenom. Ubacili su me u automobil i prevezli na Makiš. Ja sam u 9 sati ušao u SBPOK. Dovezili su me Igor Krtolica i Božidar Stolić.

– Oni su mene terali da priznam, ali sudija ja ne znam sta da priznam. ja sam na stolici sedeo 8 ipo sati dok mi nije dosao branioc. ispitivali su me da pricam o drugim ljudima, da sam ja ovde zbog milovana tadica, da ce me udaviti u makišu. igor krtolica i vlada jovanovic su bili dobri policajci, nevenko maric i bozidar stolic su los policajac. ceo svoj zivot radim, od svoje 14 godine. Kada sam ušao u SBPOK skinuli su me i snimili golog. Pitao sam što to rade, rekli su da je pretres. snimali su i govorili „evo, kako jeb**o“. Pitali su me o Budimiru, tukli su me i rekli da niko nije došao od advokata i da mogu da me tuku jer niko ne zna da sam ovde. Otiši su i rekli da imam 5 minuta da razmislim šta da radim. Tražio sam branioca. Pretiili su mi porodicom, imam dva maloletna brata, oca nemam, žive samo sa majkom. Rekli su kako će da ga oduzmu jer oni treba da žive. Nisam znao šta da radim. Pitali su me: „hoćes u pritvor, ne može“. Rekli su da zovu centar za socijalni rad i da neću da sarađujem. Uplašio sam se i rekao da ću da teretim Milovana Tadića. Nisu mi dali advokata koga sam tražio.

Sudija: Kog advokata ste tražili?

Šejić: Hteo sam da zovem majku da zove Nikolu Ristovića.

Oni su mene tada pustili i rekli da će mi napraviti haos ako ne potvrdim sve pred tužilaštvom. Seo sam na autobus i otšao kući u Vladičin han. Odbio sam da potpišem sporazum koji mi je rekao advokat da treba da potpisem. Drugi dan su me ponovo zvali i kada sam im rekao da ću sve da negiram, zapretili su pritvorom. Ispričao sam sve šta se desilo, a onda mi je prećeno da ću da budem udavljen u Adi Ciganliji. U optužnici nema ništa što sam naveo za Božidara Stolića. Saša Ivanović mi je rekao da mi sad nudi da lažno teretim Milovana Tadića, što sam odbio uz opasku da sam lagao, prenosi Blic.

On mi je rekao da dobro razmislim i da ću dobiti 3 godine, a da ću dve odležati. Negirao sam sve jer niti sam merio niti pakovao drogu, to je proizvod SBPOK-a, izvinjavam se Milovanu Tadiću što sam ga uvukao i nestao. Ja sam sam sebe uvukao u nešto što nisam uradio. Sudija za za prethoni postupak mi je rekla da mi veruje da su me tukli, a da tužilac traži da se odredi ptivor. Ja sam otišao odavde u restoran niže niz Ustaničku. Kada je javila mom advokatu, ja sam došao ovde i stavili su mi lisice na ruke. Nemam od čega da bežim.

Inače, u delu sudnice u kom sede advokati, nalaze se i zastupnici oštećenih porodica, kao i svedoci saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić.

Navode optužnice potom je negirao Nikola Stefanović, ali nije želeo da iznosi detaljnu odbranu.

Posle njega, u sudnicu je ušao optuženi Vladimir Grek. Kratko je rekao da nije izvršio ni jedno krivično delo i da je optužnica izmišljena „i fikcija“, a potom se vratio u boks za optužene.

Atmosfera u sudnici

Marko Miljković je sve vreme pomno pratio suđenje i gledao u pravcu govornice i sudije, dok se Veljko Belivuk, sudeći po njegovoj gestikulaciji, dosađivao. Čas je gledao u pod, čas u plafon, okretao glavu da se razgiba. Smejao se na pojedine rečenice i izjave okrivljenih, ali i klimao glavom kada bi sa sa nekom izjavom složio.

Tokom iznošenja odbrane Milovana Tadića, dok je govorio da nema veze sa delima koja mu se stavljaju na teret Veljko Belivuk je klimao glavom. Isto to uradio je na Tadićevu rečenicu „uhapšen sam zato što sam nečiji drug“.

Tokom komentarisanja da se vrši pritisak na sudiju koja mu sudi u postupku za Tilt Velja Nevolja je klimnuo glavom, dok se Miljković okrenuo ka njemu i nešto mu komentarisao.

U trenutku kada je Filip Ivanovski ustao Miljković je počeo da se smeje, kezi, dobacuje i okrenuo se ka Belivuku.

Na rečenicu Ivanovskog – „Meni su Marko i Veljko drugovi“, Belivuk je klimnuo glavom, a na rečenicu Ivanovskog da bi voleo da se suoči sa Ilijom Spasićem, žrtvom, Belivuk je počeo da se smeje.

U trenutku kada je Ivanovski pomenuo hapšenje svoje supruge, Belivuk je počeo konstantno da klima glavom, a Ivanovski je u tom trenutklu stiskao usta i bio na ivici suza. 

Nakon njegovog svedočenja, Velja Nevolja se javio za reč. Ustao je i namignuo svojim saradnicima. Po povratku on se blago nasmejao i namignuo Marku Andriću.

Svedočenje Borisa Karapandžića proteklo je u smejanju okrivljenih. Velja Nevolja, Marko Miljković ali i drugi na svaku drugu njegovu rečenicu su se smejali.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare