Izrečena 5. kazna doživotnog zatvora u Srbiji: Obljubio dečaka (8), pa pretio da će ga baciti u Dunav

Novosađanin M.J. (84) osuđen je danas u Višem sudu u Novom Sadu na doživotni zatvor zbog obljube deteta.

Obrazlažući presudu, sudija Vidoje Mitrić je rekao da je tužilaštvo na jasan i precizan način, neoborivim dokazima dokazalo krivično delo, a i DNK tragovi.

Prema rečima sudije Mitrića, M. J. je kriv što je 7. maja. 2020. godine u Novom Sadu, na potezu Šodroš, u cilju zadovoljenja polnog nagona silom i pretnjom prinudio dete rođeno 2012. godine da ga oralno zadovolji. Dečaku je pretio da će ga baciti u Dunav.

Okrivljeni je na izricanje presude doveden iz Okružnog zatvora na Klisi u invalidskim kolicima, u kojima je uveden i u sudnicu. Izricanje presude i obrazloženje je slušao oborene glave, objavile su „Novosti“.

Ovo je peta izrečena kazna doživotnog zatvora u Srbiji. 

Oni su osuđeni na doživotni zatvor

Prva najteža zatvorska kazna izrečena je prošle godine, a dobio ju je Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, koji je silovao devojčicu od 12 godina, a koji je nedavno preminuo u zatvoru. Drugu je dobio Radomir Blagojević koji je zapalio živu ženu, Zoricu Kalinić, zbog čega je preminula, a sudilo mu se i za silovanje.

Treća osoba kojoj je presuđeno na doživotnu robiju je Dejan Dabović koji je u decembru 2019. godine brutalno ubio devojku Dušanku Jocović u Novom Sadu.

Apelacioni sud u Kragujevcu nakon žalbe Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu, pre dva meseca, izrekao je kaznu doživotnog zatvora V.J. koji je kuhinjskim nožem ubio ženu R.K. (87). To je ujedno bila i četvrta kazna doživotnog zatvora.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare