VLASNIK FIRME IZ BEOGRADA OPTUŽEN ZA TRGOVINU DROGOM: U automobilu i teretani držao kokain, oružje i falsifikovana dokumenta 

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ivana M. (47) zbog sumnje da je u vozilu i u jednoj teretani u Rakovici, neovlašćeno radi dalje prodaje u junu ove godine držao 20,17 grama kokaina i pištolj sa 15 komada municije, kao i jer je radi upotrebe nabavio lažna slovenačka dokumenta.

– Optužnicom mu se na teret stavljaju krivična dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave u produženom trajanju. Optužnica je predata Višem sudu u Beograu na odluku o potvrđivanju – saopštilo je tužilaštvo, koje je predložilo da se okrivljenom produži pritvor.

Ivan M. sumnjiči se da je 10. juna ove godine u vozilu “mercedes”, držao diznu za automobile u čijoj se šupljini nalazilo 7 pvc kesica sa 5,54 grama kokaina, dok je pištolj marke “Crvena zastava 999-Škorpion“ sa 15 metaka, sa kojeg je uklonjen serijski broj krio u prepravljenom delu vozila iza intrument table.

U stanu koji Ivan M. koristi pronađena je veća količina novca i lažna lična karta i vozačka dozvola Republike Slovenije.

U teretani u Rakovici, sakrivene u spravi za vežbanje – fokuseru, policijski službenici su pronašli još 14,63 grama kokaina.

Prema nezvaničnim informacijama, Ivan M. je vlasnik i direktor firme doo „Trejding“ sa mesečnom platom od 40-50.000 dinara.

– Ivan M. je u maju ove godine, po optužnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prvostepenom presudom osuđen zbog krivičnih dela pranje novca i zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare