PUTIN UVEO NIVOE VOJNOG REAGOVANJA ZA ČETIRI RUSKA REGIONA: Da li se to Rusija sprema za rat?! 

Vladimir Putin održao je sastanak Saveta bezbednosti na kome je najavio nove odluke u kontekstu specijalne vojne operacije i prisajedinjenja novih teritorija Rusiji. Ključne izjave predsednika nalaze se u materijalu RIA Novosti.

Putin je podsetio da je na novim teritorijama već bilo na snazi vojno stanje pre nego što su one postale deo Rusije , a da sada treba da se formalizuje u okviru ruskog zakonodavstva.

„Tokom referenduma, stanovnici Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti su čvrsto i nedvosmisleno izrazili volju – žele da budu zajedno sa Rusijom. Kijevski režim je, kao što znate, odbio da prizna volje i izbora ljudi, odbija sve predloge o pregovorima. Naprotiv, granatiranje se nastavlja, civili ginu. Neonacisti koriste otvoreno terorističke metode.“

U skladu sa predsedničkim ukazom, načelnici subjekata dobiće dodatna ovlašćenja za obezbeđenje bezbednosti. Postoji nekoliko nivoa odgovora.

—u oblastima DNR , LNR, Zaporožja i Hersona – maksimalni nivo odgovora – stvaraju se štabovi teritorijalne odbrane;

—na Krimu, Sevastopolju , Krasnodarskoj teritoriji , Belgorodskoj, Brjanskoj, Voronješkoj, Kurskoj, Rostovskoj oblasti uvodi se srednji nivo reagovanja, jača režim zaštite javnog reda, važnih transportnih, komunikacionih i energetskih objekata, a poseban uvodi se način rada ovih objekata.

Pored toga, čelnici entiteta koji se graniče sa Ukrajinom mogu privremeno preseliti stanovnike u bezbedna područja.

Putin je naložio gradonačelniku Moskve Sergeju Sobjanjinu da koordinira komunikaciju regiona sa federalnim centrom o stvaranju štaba za teritorijalnu odbranu .

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare