OGROMNE MUKE ZA ERDOGANA! Amerikanci pritiskaju Tursku na prekid odnosa sa Rusijom, spremaju veliki međunarodni front protiv Moskve! 

Odnosi dve države dodatno su poboljšani dogovorom o izgradnji gasnog haba kojim bi Rusija preko Turske moga da snabdeva Evropu

SAD su pojačale pritisak na Tursku zbog produbljivanja ekonomskih veza između Moskve i Ankare, piše Blumberg . 

Prema pisanju publikacije, zapadne zemlje su naljutile „srdačne“ odnose između lidera dve zemlje Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana .

„Američki zvaničnici razgovarali su sa svojim turskim kolegama u vezi sa primenom ekonomskih ograničenja nametnutih Rusiji. Ovo se može nazvati najnovijim korakom Zapada koji ima za cilj da primora Ankaru da zauzme oštriji stav prema Moskvi“, navodi se u publikaciji.

Kako se navodi u članku, zapad želi da stvori jedinstven međunarodni front protiv Moskve zbog specijalne operacije u Ukrajini , ali Erdogan, koji „javno brani“ ruskog lidera, sprečava da to postane stvarnost.

Turska postaje sve važniji partner Putinu jer su sankcije isključile Moskvu iz ekonomske aktivnosti u Evropi, a Erdogan, koji će se kandidovati za novi mandat sledeće godine, nada se da će Rusija pomoći da podrži problematičnu tursku ekonomiju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare