Navijači pokrenuli lavinu zbog najave Australijan opena: „Sramno, zašto nema Novaka?“

I dalje se ne zna da li će Novak igrati u Australiji na prvom Grend slemu 2023. goodine, turnir je na programu od 16. do 29. januara 2023. godine, a na zvaničnim posterima nije bilo mesta za najuspešnijeg igrača u istoriji ovih turnira.

To je bilo dovoljno za gnev #NoleFam zajednice, koju čine najvatrenije pristalice našeg najboljeg tenisera, piše Sportal.

Čak ni devet titula koje je Đoković podigao u Melburnu nije ubedilo organizatore da ga stave na poster, nisu želeli da bilo šta prejudiciraju. 

Veći bi problem sebi napravili jer Novak i dalje ima zabranu ulaska na tri godine. Očekkuje se ipak da se to ukine, ali još je sve na čekanju. 

Na posterima su Stefanos Cicipas, Koko Gof, Iga Švjontek, Nik Kirjos, Tanasis Kokinakis, Rafael Nadal, Mateo Beretini i Janik Siner.

Ovo stvarno nema smisla

Poslednje informacije iz ove zemlje da igrači u kriketu pozitivini na koronavirus mogu da nastupe u Melburnu dovela je do usijanja na društvenim mrežama.

Sve to, naravno, zbog onoga što se dešavalo Novaku Đokoviću, koji je u januaru stigao zdrav i sa uredno dobijenim izuzećem, ali ipak nije dobio pravo da igra na Australijan openu već je posle pritvaranja u imigracionom zatvoru i suđenja na kraju deportovan iz zemlje uz trogodišnju zabranu ulaska.

Svetski kriket kup (ICC) je počeo u nedelju u Australiji i trajaće do 13. novembra, za kad je zakazano finale u Melburnu. Prema propozicijama takmičenja, neće biti organizovano obavezno testiranje učesnika, a ukoliko neko njih eventualno bude pozitivan na virus korona, u tom slučaju će odluka biti na timskim doktorima koji će presuditi da li će neko nastaviti da igra ili će otići u izolaciju.

Zbog toga su posebno ljuti navijači srpskog tenisera, što se može videti i po reakcijama na Tviteru.

– Ovo se dešava u Australiji. Tenis Australija i Australija kao zemlja će biti smešni ako zabrane Novaku da igra sada na Australijan openu. Iskreno ne razumem kako Australijanci ne vide ovo. Ovo samo potvrđuje da je u 2022. on bio namerno maltretiran – poručio je jedan korisnik Tvitera.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare