MILJKOVIĆ ZA GOVORNICOM IZNOSI ODBRANU: Evo šta je rekao na početku suđenja! Njegov advokat odmah reagovao

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Veljku Belivuku i ostalim optuženima za sedam ubistava i druga teška krivična dela.

9.55 – Sudsko veće odbilo predlog Miljkovićevog advokata

Advokat Vladimir Petrović i zatražio da se svedoci saradnici Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević udalje iz sudnice, jer to što su sklopili sporazum o svedočenju sa tužilaštvom, kako je naveo, oni sada treba da svedoče.

Sudsko veće izašlo je iz sudnice, kako bi odlučilo o ovom predlogu.

Veće je brzo donelo odluku, kojom je odbilo predlog advokata Marka Miljkovića. Kako je sudija navela, i pored sporazuma o svedočenju, saradnik se udaljava pošto iznese svoju odbranu, do tada će trojica svedoka saradnika sedeti u sudnici.

Miljković se ponovo vratio za sudsku govornicu.

– Zamolio bih moje branioce da me više ne prekidaju. Hvala – rekao je pre nego što je nastavio sa izlaganjem.

– Za mene skaj komunikacija kao dokaz ne postoji. Vidim da papir trpi sve, ne mogu da se izjašnjavam na nešto što ne postoji – rekao je govoreći o optužbi da su on i Belivuk formirali kriminalnu grupu.

– Kada smo bili na slobodi i kada je počelo pisanje o nekim odsečenim glavama i fudbalskom terenu, nisam mislio da se to odnosi na nas. Bili smo tu, nismo pobegli – rekao je on.

9.48 – Miljković za govornicom

Sudija je pozvala Marka Miljkovića, drugooptuženog da izađe za sudsku govornicu, pošto je Veljko Belivuk u ponedeljak završio sa iznošenjem svoje odbrane.

Međutim, za reč se javio Belivuk koji je zatražio da dopuni iznošenje svoje odbrane. On je u pratnji zatvorskih stražara izašao za govornicu i rekao da ipak nema šta da dopuni.

– Ne razumemo se preko stakla, dopuniću sigurno u narednom periodu, kada čujem svedoke okrivljene, za sada ništa – rekao je Belivuk.

Za govornicu je potom izašao Marko Miljković, u plavom džemperu, i papirima u rukama, okružen zatvorskim stražarima.

– Ostajem pri svemu što sam rekao. Odmah na početku, mogu da pročitam zapisnik o saslušanju okrivljenog saradnika, Nikole Spasojevića. Poentiraću na kraju. Imam samo beleške, neću čitati – rekao je na početku Miljković pa nastavio:

– Tužilaštvo u tački 1. tvrdi da smo se Veljko i ja udružili i osnovali kriminalnu grupu, nigde u optužnici nisam našao kako smo se udružili – počeo je izlaganje Miljković, ali ga je prekinuo njegov advokat Vladimir Petrović i zatražio da se svedoci saradnici Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević udalje iz sudnice, jer to što su sklopili sporazum o svedočenju sa tužilaštvom, kako je naveo, oni sada treba da svedoče.

– Lica koja svedoče, ne mogu da prisustvuju iznošenju odbrane okrivljenih i ne mogu da slušaju – rekao je Petrović.

9.39 – Sudsko veće u sudnici

Sudsko veće upravo je ušlo u sudnicu i sudija Vinka Beraha počela je sa prozivkom optuženih i njihovih advokata, kako bi utvrdila da li su svi prisutni u sudnici, kako bi ročište moglo da počne. U boksu za optužene javili su se Veljko Belivuk, Marko Miljković a potom i ostali optuženi.

9.34 – Nekoliko mlađih devojaka u publici

U publiku je danas došlo i nekoliko mlađih devojaka, koje su se na ulazu predstavile kao javnost koja želi da prati suđenje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare