Miljković DANAS PRED SUDIJOM! Ovo je PRESUDA NA KOJU SE POZIVA Miljković: Belivukova desna ruka upoređuje sebe sa Marinom Andrejić SLUČAJEVI IPAK NEUPOREDIVI

Marko Miljković danas bi u Specijalnom sudu trebalo prvi put javno da iznese svoju odbranu, a pre njega to je u ponedeljak učinio Veljko Belivuk.

Marko Miljković, koji je s Veljkom Belivukom optužen za sedam ubistava, na pripremnom ročištu pred Specijalnim sudom pokušao je da ospori optužnicu i ubedi sud da njihova kriminalna grupa nije ubila nikog s tezom da „nema tela, nema dela“, a kao primer prikazao je presudu kojom je Marina Andrejić oslobođena za ubistvo svog sina Đorđa (13) u leto 2010.

Međutim, Andrejićeva nije oslobođena zbog nedostatka tela, pošto je lobanja dečaka pronađena, već zbog toga što nijedan dokaz nije ukazivao na to da je ona ubica, dok protiv klana tužilaštvo ima brojne dokaze.

Citirao presudu

– Miljković je na govornicu doneo presudu kojom je Marina Andrejić oslobođena i citirao delove, navodeći da telo mališana nikad nije nađeno, te da je majka oslobođena. On je podvukao narandžastim markerom delove presude, svi su ostali bez teksta – rekao je izvor.

Kurir je imao uvid u presudu Apelacionog suda u Beogradu koji je Andrejićevu oslobodio optužbi, a kako je objasnio izvor našeg lista, Miljković je zamenio teze, jer majka nije oslobođena zato što telo nije pronađeno.

– Ona je, kako se navodi u presudi Apelacionog suda, oslobođena jer na motičici kojom je Đorđe ubijen nije bilo njegovih DNK tragova, već samo njene krvi pošto se posekla – navodi izvor:

– U presudi stoji i da je lobanja, koja je nađena posle tri meseca od nestanka Đorđa, a koja je pripadala njemu, verovatno naknadno doneta tu, što je pobilo Marinino prvo priznanje da je sina ubila i ostavila telo na određenom mestu, na kom mališan nije nađen uprkos obimnoj potrazi policije i građana.

Misterija

Dečak nestao u ataru sela

Smrt Đorđa Andrejića godinama je misterija. Dečak je u julu 2010. s majkom krenuo iz sela Majilovac ka bašti, ali su se njih dvoje izgubili. Marina se pojavila dva dana kasnije tvrdeći da je dete nestalo. Uhapšena je zbog sumnje da je sina ubila, a pred Višim sudom u Požarevcu je čak i osuđena na 20 godina zatvora. Međutim, Apelacioni sud ju je pravosnažno oslobodio. Ona sada živi i radi u Novom Pazaru. Posle Miljkovićevog izlaganja u sudu, Andrejićeva je za dnevni list Alo navela da je puna jada, te da je zgrožena što čovek „koji je optužen za najteža dela pominje njeno dete“.

U presudi se navodi i da na lobanji dečaka nije bilo tragova udarca.

– Uzrok smrti nikad nije utvrđen, pošto na osnovu lobanje, na kojoj nije bilo oštećenja, nije moglo da se utvrdi da li je on preminuo od udarca u glavu, kako je njegova majka u prvom iskazu, za koji je posle tvrdila da je iznuđen, rekla – objašnjava izvor.

Proces u Specijalnom sudu

Belivuk pričao o svemu osim o zločinima

Veljko Belivuk, koji je prvi optuženi koji je u ponedeljak na javnom suđenju negirao navode optužnice, iako je izneo svoju odbranu, nije se osvrnuo na teške optužbe za koje se prema njoj tereti. Podsetimo, njemu preti doživotna kazna zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe, sedam ubistava, silovanja, trgovine drogom.

– Belivuk nije konkretno iznosio odbranu za ono za šta ga optužnica tereti – likvidacije Aleksandra Gligorijevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Nije iznosio odbranu ni na deo optužnice koji se odnosi na brutalno iživljavanje i seksualno zlostavljanje I. S. u prostorijama na stadionu FK Partizan. Nije se izjasnio ni o navodima koji se odnose na oružje i trgovinu drogom – objašnjava sagovornik Kurira. Kako navodi, s obzirom na to da je rekao da su fotografije iz kuće u Ritopeku, gde je

Sud je na kraju našao da ne postoje dokazi koji bi potvrdili da je Andrejićeva ubila sina i ona je pravosnažno oslobođena.

Nema sličnosti

Naš sagovornik objašnjava i da ubistvo Đorđa Andrejića i zločini za koje se tereti klan Belivuk-Miljković ni po čemu nisu slični.

– Miljković je pokušao da iskonstruiše ono što njemu odgovara, iako su ova dva slučaja bukvalno neuporediva. Tužilaštvo u slučaju sedam ubistava ima DNK tragove, poruke koje nepobitno ukazuju da je neko krivično delo izvršeno, s obzirom na to da pominju „čišćenje i uklanjanje dokaza“, fotografije mučenja žrtava i slike s njima i, što je najvažnije, iskaze tri svedoka-saradnika. Protiv Marine Andrejić takvi dokazi nisu postojali – dodao je sagovornik Kurira.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare