UDARNA VEST! Optuženi u slučaju ubistva u „Belvilu“ nudi jemstvo od 70.000 evra

Pred Višim sudom u Beogradu danas je održsno suđenje Lazaru Tejiću i još četvorici optuženih za ubistvo Bojana Mirkovića(34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil. 


Odbrana Ivana Nikčevića predložila je jemstvo za puštanje na slobodu od 70.000 evra.

Čeka se odlka suda.

Podsećamo, prethodno ročište odloženo je zbog izostanka sudije.

Na ročištu održanom 4. jula saslušana su četiri svedoka.

Jedan od svedoka koji se obratio sudu bio je Mitar Boro koji je objasnio da je ubijenog Mirkovića poznavao pet-šest godina. Upoznali su se preko poslova obezbeđenja.

– Za ubistvo sam čuo preko radija. Znao sam da živi u Belvilu i često je umeo da se šali kada se tako nešto dogodi da zovem njemu drage ljude i da kažem da je on. Tako bi video da li im je stalo do njega. Odmah sam otišao na lice mesta – rekao je Boro i dodao da je Mirković prestao da radi na poslovima obezbeđenja dve-tri godine pre ubistva.

Na ročištu održanom 25. maja, saslušano je sedam svedoka među kojima su bile bivša partnerka, bivša žena i bivša vanbračna supruga Ivana Nikčevića.

Advokati Ivana Nikčevića i Bojana Kovačevića zatražili su ukidanje pritvora, što je odbijeno, a o ukidanju pritvora izjasnio se i sam Nikčević, koji je istakao da je „jedini pritvorenik u Beogradu po tački uznemirenja javnosti, a jedini u Srbiji kom nije ni ponuđeno da se mera pritvora zameni blažom merom“.

On je dodao da ga tužilastvo tereti da je 12. novembra 2020. godine, odnosno u danu izvršenja ubistva, navodio kretanje GPS trakera.

– Veštačenja pokazuju da je bazna stanica odakle je navođeno kretanje bila u Batajnici, a ja sam ceo taj dan bio u Kruševcu. Takođe je rečeno da sam se 8. novembra sastao u Dobanovcima sa Lazarom Tejićem, kog nikad nisam video, i objasnio mu kako da stavi traker ispod auta. Ja sam taj dan bio sa Anđom – dodao je.

Na glavnom pretresu 5. maja saslušano je pet svedoka. Jedan od njih bio je Slobodan Kuribak, inspektor za krvne i seksualne delikte.

– Na dan kada je ubijen bili smo u teretani, pa otišli u restoran na Vračaru. Kada smo zaršili sa pićem, Bojan me je vratio do Ušća jer je imao servis automobila u 15 časova, a ja sam prešao u svoj auto. Dogovorili smo se da se posle mog posla nađemo da mi ispolira farove, a nakon sat vremena sam u medijima video da je nađeno telo u naselju Belvil – rekao je tada Kuribak.

Svedok je objasnio da je kolege pitao šta se dogodilo u Belvilu. Tada su mu rekli da je Bojan ubijen.

– Pozvao sam kolegu da ga pitam da li je čuo šta se dešava i, nevezano za to, da li se čuo sa Bojanom. Mirkovića nisam zvao jer je imao neslane šale i umeo je da govori da se povredio i da mu se nešto desilo – kaže Slobodan.

On je istakao da mu Mirković nikada nije spomenuo lazara Tejića.

Pred sudom je svedočio i Mirkovićev kum Aleksandar Purković, koji je takođe zaposlen u policiji i to u Službi za prevenciju narkomanije i suzbijanje krijumčarenja narkotika.

Na navode iz istrage da je Mirković bio iz kriminogene sredine, Purković je odgovorio da nije znao da je Bojan bio u bilo kakvoj vezi sa kriminalom, ali da je „mogao da pretpostavi da će sve da ode na tu stranu jer je Mirković bio naprasite naravi i učestvovao u tučama“.

– O Bojanu znam da je bio na Policijskoj akademiji, sa devokom je imao školu stranih jezika. Radio je kao obezbeđenje na splavovima pre desetak godina. Na dn kada je ubijen sam radio. Putem medija sam saznao šta se desilo. Za Lazara Tejića sam prvi put čuo kada se dogodilo ubistvo – rekao je.

Advokat Jelena Stojić je, nakon saslušanja svih pristutnih svedoka, tvrdila da je „iskaz svedoka Aleksandra Purkovića instruiran“, kao i da je „pokušao da prikaže ubijenog Mirkovića kao dečka koji nema mrju u životu“.

– Osporavam iskaz svedoka. Izmenio je sve svoje iskaze u odnosu na ono što je rekao pred tužiocem. Nije rekao istinu, a u pitanju je policajac. Njegov kredibilitet je upitan i mislim da sud to mora da uzme u obzir – istakla je Stojić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare