UDARNA VEST! Operacija RUŠENJA DOKAZA SA SKAJA! Ko je uzeo pare da lobira da Nevolju puste na slobodu?! 

Specijalna operacija čiji je cilj da se ozloglašeni vođa beogradskog ogranka kavačkog klana Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja izvuče na slobodu, dobila je na ubrzanju, otkriva Republika.

Zadatak da se zverstva Belivuka i njegovom zloglasnog klana umanje i ublaže pao je u ruke tajkunskog propagandnog glasila Nova, koja se već proslavila nekolicinom tekstova o suđenju Belivuku, njegovoj desnoj ruci Marku Mesaru Miljkoviću i ostalim članovima kriminalnog ganga.

Na portalu Nova, naime, objavljen je tekst pod naslovom „Šta je sporno sa Skaj dokazima u slučaju Belivuk: Glavni adut srpskog tužilaštva pao u Italiji i Francuskoj“ u kome značaj prepiske zloglasnog klana na navedenoj aplikaciji u najvećoj meri dovodi u pitanja.

Time se, baš kako je Republika i pisala, udara na samo srce optužnice.

Naš portal, podsetimo, 14. oktobra objavio je ekskluzivna saznanja da je „kavački klan“ platio je milion evra za obaranje materijala sa Skaja kao dokaza u sudskim procesima.

Kako smo tada naveli naši sagovornici, u sve je uključen i jedan srpski političar.

– Jedan srpski političar pohvalio se u intimnom krugu da je već dobio milionče da razdeli s nekolicinom svojih saradnika, srazmerno njihovom uticaju, da aktivno govori o Skaju kao nezakonitom dokazu, koji su evropski sudovi odbacili, pa i mi kao pretendenti na mesto u EU moramo isto da učinimo. Kazao je i da taj iznos može da se pojača ako to prilike budu zahtevale – otkrio je izvor Republike.

Plan „kavačkog klana“, tvrde upućeni, da u pojedinim medijima izlaze potureni tekstovi u kojima se navode primeri inostrane sudske prakse u zemljama poput Holandije, Belgije i Italije, gde sudovi zamrzavaju ili obaraju optužnice bazirane na Skaj, već je našao put i do srpske javnosti.

– Pogledajte samo pisanje Nove i neće vam biti teško da saberete dva i dva. Glavno pitanje koji treba postaviti i koje bi državni organi trebalo da istraže je ko je uzeo pare da lobira da se Belivuk i njegovi pajtosi nađu na slobodi – navodi sagovornik Republike. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare