ŠOK TVRDNJA DETEKTIVA – ZVICER SE KRIJE U BEOGRADU!

Braca Zdravković, detektiv, Slađana Nedeljković novinarka Kurir televizije i advokat Radiša Roskić govorili su u jutarnjem programu Kurir televizije o suđenju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću za organizovani kriminal.

Juče se u najvećoj sudnici Specijalnog suda u Beogradu pročitala optužnica po kojoj se Belivuk i Miljković terete za najmonstruoznije zločine u skorijoj srpskoj istoriji, a nekoliko stvari posebno je zaintrigiralo javnost.

Slađana Nedeljković je, ispred Kurir televizije pratila ceo događaj, a kako je navela, na pitanje advokata Marka Miljkovića da li će biti korišćeni podaci sa skaj aplikacije u procesu, odgovor nije dobijen do kraja dana.

– Mi do kraja jučerašnjeg suđenja nismo dobili odgovor na pitanje da li će se podaci dobijeni preko skaj aplikacije koristiti – istakla je Slađana Nedeljković.

Radiša Roksić, advokat, istakao je da sve što je juče rečeno samo je uvod u ono što tek sledi.

– Kvalitet optužnice odnosi se na kvalitet dokaza koji ta optužnica sadrži. Potpuno je očekivano da će okrivljeni negirati dokaze tužilaštva, naravno da će se sve osporavati i da će se kod ovako velikih postupaka stvar prebacivati na politička zbivanja – kaže advokat.

Materijal sa skaj aplikacije biće presedan u srpskom pravosuđu, kaže Braca Zdravković.

– DNK materijal je dokaz. To što oni pričaju nema tela, nema dela, koliko znam ima tri tela. Nisam siguran da li je optužnica kompletna, ako se spominju neka imena iz politike, ja ih ne vidim ovde obuhvaćene. Govoriti o ozbiljnom kriminalnom klanu, a ne govoriti o ljudima iz ozbiljnih službi bezbednosti je ozbiljna priča – kaže Braca Zdravković.

Sve nas je iznenadila izjave Veljka Belivuka da su on i Marko Miljković ičli na babine kod Radoja Zvicera, kaže Nedeljković.

– Taj Zvicer je na Interpolovoj poterici, a jedan optuženi priča o drugom koji je u bekstvu i postavlja se pitanje kako to da niko ništa nije znao i video – ističe Nedeljković.

Jedino sredstvo koje imate je diskreditovanje psihičkog zdravlja svedoka okrivljenog i to je oprobana metoda, kaže advokat Roskić.

– Svako ko je bar malo ozbiljan, mora da zna da se Radoje Zvicer nalazi u Beogradu. Svako ko se bavi kriminalom, a napusti Beograd osuđen je na smrt – kaže Braca Zdravković, prenosi Kurir.

Svi ozbiljni kriminalci su se krili u Beogradu ili 30km oko njega ubeđen je Zdravković, koji je dodao da nema nikakvih saznanja o tome, već da su to njegova lična uverenja.

– To je moje iskustvo iz ranijeg perioda ili se nalazi u Crnoj Gori kod svojih šefova, a možda je i u Istanbulu – kaže Zdravković.

Advokat Roskić istakao je da se ne bi usudio da konstruiše takvu pretpostavku, jer postoje operativni razlozi, ali da ništa nije nemoguće.

– Okrivljeni Veljko Belivuk je obavestio sve da je Zvicer živ i interesantno je da to saznajemo baš od njega – kaže Roskić.

UDARNA VEST.RS

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare