OD 1. SEPTEMBRA DO DANAS: Samo 12 vozila preregistrovano na RKS tablice

Ministarstvo unutrašnjih poslova tzv. Kosova potvrdilo je danas da je samo 12 vozila preregistrovano na RKS tablice od 1. septembra kada je stupila na snagu odluka tzv. Vlade Kosova, prenosi Kurir.

Kako je iz MUP-a Kosova rečeno za prištinske medije preregistraciju ometaju kriminalne grupe, orkestrirane iz Beograda koje prete građanima i onemogućavaju ih da ostvare svoje pravo.

Od 1. septembra građani Kosova, odlukom Vlade Kosova dužni su da, kako ih nazivaju, nelegalne tablice sa nazivima kosovskih radova koje izdaju ispostave policijskih stanica van Kosova zamene registarskim tablicama RKS.

U izjavama za medije, Srbi na severu Kosova, ne želeći da se izjasne da li će odgovoriti na ovu odluku Vlade Kosova, kažu da sve zavisi od dogovora Kosova i Srbije.

Do sada su preregistrovane četiri tablice iz regiona Gnjilana, četiri iz Mitrovice i po dve iz regiona Prištine i Prizrena.

Američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenie je juče izjavio kako bi Vlada Kosova trebalo da razmisli da produži rok za preregistraciju vozila, dok su predstavnici institucija Kosova izjavljivali da nema produženja roka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare