NEVEROVATNO, poslednje vesti iz Australije: POZITIVNI na koronu mogu da igraju, NEVAKCINISANI mogu da igraju, ali ne i Novak Đoković


Iako ima još dosta vremena do novog izdanja Australijan opena sve više se govori o potencijalnim problemima koji bi mogli da se ispostave kao prepreka drugi put uzastopno za učešće Novaka Đokovića.

Poslednje informacije iz ove zemlje da igrači u kriketu pozitivini na koronavirus mogu da nastupe u Melburnu dovela je do usijanja na društvenim mrežama, prenosi Sportal.

Sve to, naravno, zbog onoga što se dešavalo Novaku Đokoviću, koji je u januaru stigao zdrav i sa uredno dobijenim izuzećem, ali ipak nije dobio pravo da igra na Australijan openu već je posle pritvaranja u imigracionom zatvoru i suđenja na kraju deportovan iz zemlje uz trogodišnju zabranu ulaska.

Svetski kriket kup (ICC) je počeo u nedelju u Australiji i trajaće do 13. novembra, za kad je zakazano finale u Melburnu. Prema propozicijama takmičenja, neće biti organizovano obavezno testiranje učesnika, a ukoliko neko njih eventualno bude pozitivan na virus korona, u tom slučaju će odluka biti na timskim doktorima koji će presuditi da li će neko nastaviti da igra ili će otići u izolaciju. 

Zbog toga su posebno ljuti navijači srpskog tenisera, što se može videti i po reakcijama na Tviteru.

– Ovo se dešava u Australiji. Tenis Australija i Australija kao zemlja će biti smešni ako zabrane Novaku da igra sada na Australijan openu. Iskreno ne razumem kako Australijanci ne vide ovo. Ovo samo potvrđuje da je u 2022. on bio namerno maltretiran – poručio je jedan korisnik Tvitera.

Drugi se osvrnuo na nekoliko „povezanih“ događaja. 

– Nevakcinisan igrač može da igra na AO. Kovid pozitivan može da igra na AO (douvoljeno im da igraju na ICC). Češka teniserka kojoj je tri godine zabranjen ulaz zajedno sa Novakom, može da igra. Ali Novak Đoković ne može da igra na AO – napisao je on.

Dakle, Novak Đoković u ovom momentu nema pravo ulaska u Australiju i samim tim nije moguće da on natupi na prvog grend slemu naredne godine. Odluka je ponovo na vlastima u Australiji, koje bi morale da mu ukinu trogodišnju zabranu ulaska koju je automatski dobio deportacijom, te bi tada sedmi reket sveta mogao da se bori za 22. grend slem pehar u karijeri. Hoće li se to i dogoditi, ostaje da se vidi tokom narednih meseci.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare