BOLJE DA SAM MRTAV, NEGO DA OSTANEM INVALID ZBOG DLAKE! Tejić koji je priznao ubistvo u Belvilu, molio da ga vode u bolnicu!

Na današnjem suđenju za ubistvo Bojana Mirkovića u beogradskom naselju „Belvil“ pregledan je deo video materijala koje je dostavilo tužilaštvo, a na snimcima se vidi optuženi Ivan Nikčević kako „smartom“ odlazi do Palilulske pijace i Buvljaka.

Sudija se, pre gledanja snimaka sa nadzornih kamera, obratila zameniku višeg javnog tužioca i istakla da na eksternom hard disku previše materijala, te da tužilastvo mora da pregleda materijal i izdvoji snimke koji su relevantni za slučaj.

Pregledani su snimci sa Palilulske pijace od 7. novembra 2020. godine na kojima se, iz dva ugla vidi lice koje dolazo u „smart“ automobilu, a za koje je Ivan Nikčević potvrdio da je u pitanju on.

– U 12.42 sati vidi „smart“ koji staje kod Palilulske pijace. Iz vozila izlazi lice s hirurškom maskom na licu, koje se sastaje sa drugim licem. Vidi se primopredaja, lice drži belu kutiju koju otvara, a Nikčević je potom stavlja u automobil i daje novac licu. Seda u vozilo, a udaljava se u 12.50 – rekla je sudija Jelena Škulić.

– Na snimcima sa Buvljaka navedeno je da je Nikčević „smartom“ došao iz Ulice Jurija Gagarina, a potom prošao rampu i ušao u parking prostor. – Prolazi desnom stranom parkinga bliže tezgama. Parkira i kreće ka tezgama, a potom u 11.40 izlazi sa Buvljaka peške na glavni ulaz, nakon čega se vraća – dodala je sudija.

Na snimcima se vidi da je Nikčević, kako je objasnio u ranijim izlaganiima, išao da kupi telefon, a naveo je da je sa Buvljaka izlazio kako bi otišao do trafike da kupi SIM kartice.

– Lice izlazi iz reda tezgi i u 11.48 ulazi u automobil. U 11.52 isparkirava auto i napušta parkinf. Izlazi na Ulicu Jurija Gagarina – objasnila je sudija.

Nikčević je, nakon gledanja snimka, istakao da se na njemu vidi jasno da nije nosio kačket tog dana, što se kosi sa izjavom prodavca na Buvljaku. Advokat Ivana Nikčevića predložio je da se mera pritvora posle dve godine zameni jemstvom od 70.000 evra i zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor, ističući da je „krajnje vreme da bude pušten iz pritvora“.

Za Dušana Kokoruža traženo je da se otkloni tačka tri, a za Bojana Kovačevića da sud ukine pritvor ili otkloni neku od tačaka po kojima im je pritvor određen.

– Sve stvari su zaplenjene sa njegove adrese, tamo mu žive roditelji. Tražimo da se pritvor zameni merom zabrane napuštanja stana. Nema više uznemirenja javnosti, slučaj više ne prati ni toliko medija koliko je pratilo ranije – rekao je Kovačevićev branilac.

Zamenica višeg javnog tužilaštva istakla je sa je saglasna sa predlogom za jemstvo za Ivana Nikčevića, dok sa ostalim procesnim predlozima nije saglasna. Sud je odbio sve procesne predloge istakavši da su neosnovani. Na završetku ročišta, Lazar Tejić, koji je priznao ubistvo Bojana Mirkovića, zamolio je sudiju da mu da reč.

– Moram da Vas molim za uslugu. Imam ozbiljan zdravstveni problem, urasla mi je dlaka u donjem delu leđa. Od leta 2020. godine ne mogu da ustanem ujutru iz kreveta, da odem u šetnju i da treniram. Ja znam da sam optužen za ubistvo i da ću biti u zatvoru. Ako ne rešim ovaj problem u zatvoru, napolju neću moći. Bolje da sam mrtav, nego da ostanem invalid zbog dlake. Treba mi Vaša pomoć, molim Vas kao što bih zamolio svoju majku, da urgirate da odem na VMA da me operišu – rekao je Tejić, a sudija je odgovorila da će da da nalog da ode na VMA.

Naredno ročiše zakazano je za 5. decembar.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare