PREDSEDNIK NA SVEČANOSTI BIA: Beograd je danas kao Kazablanka! „AKO NE UVEDEMO SANKCIJE RUSIJI, U VELIKOM SMO PROBLEMU“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanosti povodom obeležavanja 20. godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije i 123. godine od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove.

12.30 – Obraćanje predsednika Srbije. Potom se obratio predsednik Aleksandar Vučić koji je rekao da je Beograd u ovom trenutku kao Kazablanka!

– Kad su nam gosti Rusi, dolaze oni drugi i obrnuto – naglasio je prethodno citiravši nekadašnjeg predsednika SAD Baraka Obamu koji je rekao da vojska nije dovoljna za bezbednost zemlje zato država mora imati i snažnu unutrašnju službu bezbednosti.

– Ne preti niko danas meni kao Aleksandru Vučiću zbog mesta predsednika Srbije nego prete neskriveno celoj našoj zemlji i njenom opstanku, hoću da to svi znate… zato danas ovako otvoreno govorim – rekao je on.

On dodaje da smo bez naše krivice uvučeni u začarani krug iz kog nema izlaza.

– Kada govorite o planu Šolc-Makron, svi govore o njemu, a niko ga nije video. Svi već imaju mišljenje i javno su izneli svoj stav. I onda znate koliko je teško da radite. Niko pojma nema šta piše u tome, ali dovoljno da se izjasne. To sam rekao da bismo videli kako i naši partneri sa svih meridijana istupaju. Ako mislite da je dovoljno da Srbija kaže sutra uvodimo sankcije Rusiji, ne, tapšali bi nas po ramenu pet ili šest dana. Danas im to služi da nas kao malj udaraju po svim forumima, pa će nama da rade ono za šta optužuju Rusiju – kazao je predsednik Vučić i dodao:

– Ako odbijete, onda ste u problemu. Da se razumemo. Ne preti niko meni kao Aleksandru Vučiću, oni prete, neskriveno, celoj našoj zemlji i njenom opstanku. Samo hoću da to svi znate, i prvi put to kažem ovako otvoreno. Ništa nije dovoljno. Kažu problem su izbeglice. Nema problema ukinućemo bezvizni režim. Rešićemo te probleme, ali to neće biti dovoljno, neće biti ni vest. Da uvedemo sankcije zato što njima smeta da postoji jedna zemlja koja štrči i želi da ima pravo na slobodno mišljenje, i nikoga nije ugrozila niti kročila na tuđe tle. Nikoga nismo napali, ali smo bili surovo kažnjeni, gore nego Irak i Avganistan. Jer njima nisu odvajali Basru i Kandahar – rekao je on.

– U poslednje 23 godine nikad nismo bili u ovako teškoj situaciji a da ništa nikom nismo nažao uradili, nikom na rep zgazili – dodao je on i naglasio da od BIA nikad neće odustati jer je to deo državne građevine.

Kazao je i da je Bata (Gašić) divan domaćin, da BIA ima sjajnu zgradu, dobre uređaje, i izuzetno dobre plate pa ih moli da štite i čuvaju našu Srbiju jer su u toj državnoj građevini najvažniji ljudi.

Predsedniku Vučiću je u ime BIA direktor Gašić uručio i priznanje

12.20 – Visokim zvanicama prvi se obratio prvi čovek BIA Bratislav Gašić rekavši da Služba obeležava dvostruki jubilej – 20 godina od uspostavljanja BIA i 123. godine rada važnog državnog posla. On je dodao da BIA ne odustaje od tradicije poput neupitnih vrednosti.

– Moći i smeti je imperativ koji građani Srbije postavljaju pred službenike – rekao je Gašić osvrnuvši se na složenu geopolitičku situaciju uzrokovanu ratom na tlu Evrope. On je pozdravio službenike BIA i čestitao im jubilej uz pozdrav živela Srbija.

Svečanost je održana u podne u svečanoj dvorani Bezbednosno-informativne agencije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare