MILJKOVIĆ PROGOVORIO! JAVIO SE ZA REČ, STRAŽARI GA IZVELI PRED GOVORNICU: Obratio se sudiji, i to zbog ove reči

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića počelo je jutros u najvećoj sudnici Specijalnog suda u Beogradu.

Sudija je počela da proziva prisutne u sudnicu, prisutni su dvojica organizatora, braća Miloš i Marko Budimir, svedok saradnik Srđan Lalić, Nebojša Janković, Vlade Draganić, svedok saradnik Bojan Hrvatin, Dejan Tešić, svedok saradnik Nikola Spasojević, zatim optuženi Nemanja Đurić, Nemanja Lakićević, Marko Andrić i ostali.

Sudija je konstatovala da su ispunjene procesne pretpostavke da se glavni pretres održi, pošto su svi optuženi i njihovi branioci došli u sud.

12.26 – Čita se druga optužnica

Posle pauze na suđenju Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim pripadnicima njihove kriminalne grupe, pred Specijalnim sudom u Beogradu nastavljeno je javno suđenje, čitanjem druge po redu optužnice protiv zloglasnog klana.

Drugom optužnicom, na teret su im stavljena ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Mitić je, podsetimo, ubijen u avgustu 2020. a Mihajlović u aprilu 2019.

12.15 – Za reč se javio Marko Miljković

Nakon pauze, koja je usledila posle čitanja prve optužnice, za reč se javio Marko Miljković, a stražari su ga izveli za sudsku govornicu.

– Ja sam opomenut prošli put kada sam iskoristio reč „fingirao“, a tužilac je sada rekao „fingirali saobraćajnu nesreću“, dok je čitao optužnicu. Molim Vas, ako nije dozvoljeno meni, nemojte da dozvolite ni tužiocu da koristi tu reč. Pozivam se na član zakona 369 – rekao je Miljković stojeći za sudskom govornicom.

11.21 – Završeno čitanje prve optužnice

Zamenik tužioca je završio sa čitanjem prve optužnice, sada je pauza od 40 minuta, nakon čega bi tužilac trebalo da nastavi sa čitanjem druge optužnice podignute zbog ubistava Nikole Mitića i Gorana MIhajlovića.

U delu sudnice, koji je namenjen za publiku i neprobojnim staklom je odvojen od dela sudnice u kom sede optuženi, kako saznajemo, nema nijednog člana porodice niti prijatelja optuženih. U publici su samo predstavnici medija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare