Brnabić i Manguš o produbljivanju odnosa Srbije i Libije

Predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Države Libije Nadžla Mohamed el Manguš razgovarali su danas o produbljivanju odnosa dve države, a posebno o intenziviranju političkog dijaloga i unapređenju praktične saradnje

Premijerka je istakla da Srbiju i Libiju vezuju višedecenijsko prijateljstvo i saradnja, te da je poseta ministarke Manguš od velike važnosti za nastavak političkog dijaloga između naše dve zemlje.Istakla je da Srbija poštuje suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet i nacionalno jedinstvo Libije i spremna je da u narednom periodu snažno jača privrednu saradnju između dve države. Brnabić je pomenula pre svega saradnju u poljoprivredi, zdravstvu i obrazovanju.

Ministarka Manguš je izrazila zadovoljstvo zbog prilike da poseti Srbiju i zahvalila na podršci uspostavljanju stabilnosti u Libiji. Šefica libijske diplomatije je istakla da bi značajan doprinos bilateralnoj saradnji pružilo i obnavljanje kontakata između privrednika dve strane, i prenela poziv Srbiji da ponovo otvori svoju ambasadu u Tripoliju.

Brnabić je zaključila da je od izuzetnog značaja nastaviti razvoj bliskih kontakata i dalje intenzivirati odnose Srbije i Libije, na temeljima našeg višedecenijskog prijateljstva i partnerstva.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare