BELIVUK I MILJKOVIĆ STIŽU U SPECIJALNI SUD Ustanička pod opsadom, jake policijske snage blokirale sve prilaze

Deo Ustaničke ulice oko Specijalnog suda trenutno je blokiran jer su marice pod rotacijom upravo dovezle okrivljene pripadnike zloglasnog klana, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u zgradu Specijalnog suda u Beogradu, gde danas treba da počne glavni pretres, piše Blic.

U postupku protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Okrivljeni bi trebalo prvi put javno da iznesu svoju odbranu, pošto je pripremno ročište bilo zatvoreno za javnost.

Prvo pripremno ročište održano je u martu, a ubrzo nakon toga, u aprilu je uhapšen advokat Dejan Lazarević branilac Miljkovića u Belivuka i još nekoliko članova ove grupe, zbog čega su u dva navrata odloženo pripremno ročište.

Pripadnici grupe su na pripremnim ročištima negirali izvršenje svih dela koja im se stavljaju na teret, navodeći da su slike iz kuće u Ritopeku na kojima se vide pripadnici ove grupe sa ubijenim muškarcima, fotošopirane i da im je „sve namešteno“.

Svi pripadnici su negirali sem trojice okrivljenih koji su priznali krivična dela za koja se terete.

Podsetimo, sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili su Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić, koji su pristali da za blažu kaznu zatvora pričaju o zločinima koje je počinila grupa.

Po završetku suđenja, Hrvatinu će biti izrečena kazna zatvora od 15 godina, Spasojeviću od 14 godina i Laliću od 18 godina.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Drugom optužnicom terete se za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Na sutrašnje optuženi su dovedenii iz pritvora Okružnog zatvora, dok je četvoro optuženih došlo sa slobode, a troje okrivljenih svedoka dovedeno je sa tajnih lokacija.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nedavno proširilo istragu protvi Belivuka, Miljkovića i Bojani Belivuk zbog sumnje da su novcem od kriminalne delatnosti kupovali razne luksuzne stvari.

Naredba o sporovođenju istrage doneta je doneta je 9. decembra prošle godine u odnosu na Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Snežanu Đorđević, Filipa Ivanovskog i Mariju Milutinov, zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare