TOŠE MI JE SPASIO ŽIVOT, DAO MI JE 35.000 € ZA LEČENJE! Žena obolela od leukemije progovorila, Proeski od nje TRAŽIO SAMO JEDNO

Toše Proeski tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na današnji dan pre 15 godina kod Nove Gradiške u Hrvatskoj.

Pevačevu smrt i danas oplakuju fanovi širom regiona. Ipak, kako godine od njegove smrti prolaze, isplivavaju nove pojedinosti iz života jedne od najvećih zvezda sa ovih prostora, koje pokazuju kakav je Toše bio u privatnom životu, a što se za vreme njegovog života nije znalo.

Redakciji Kurira javila se Antonija A., koja je s našim čitaocima u susret tužnoj godišnjici želela da podeli svoje iskustvo s Proeskim. Ona tvrdi da joj je zahvaljujući pevačeve humanosti spasen život, ali da on nije hteo da se to zna. Iako mu je obećala da o tome neće govoriti, istakla je da zbog svoje savesti želi javno da ispriča svoju priču, ali da iz pijeteta prema pokojnom Tošetu i obećanju koje mu je dala ne želi da se fotografiše za medije.

– Toše je bio anđeo na zemlji. Nije samo pevao kao anđeo nego mu je takva bila i duša. Ja sam ga obožavala, vodila sam u to vreme neposredno pred njegovu smrt i neke njegove fan stranice. Kad god sam mogla, odlazila sam na njegove koncerte, cela soba mi je bila u njegovim posterima i slikama. Ipak, 2006. dijagnostikovana mi je leukemija i u to vreme za operaciju mi je bilo potrebno 35.000 evra. Moja porodica nije imala taj novac, a lečenje je moglo da se obavi samo u Turskoj. Ne znam kako, ali je do Tošeta došla informacija o mojoj bolesti. Sećam se te večeri kada nam je zazvonio kućni telefon. Tata mi je dao slušalicu, kada sam mu čula glas, oduzela sam se. Malo smo popričali, rekao mi je da zna sve o meni i koliko ga volim. Pošto je sledeće nedelje imao koncert u mom mestu, rekao je da će pre koncerta doći kod mene kako bismo se videli i porazgovarali lično – započela je priču Antonija, a zatim dodala kako je izgledao njihov prvi i, nažalost, poslednji susret i razgovor uživo:

– Došao je u našu kuću, tih i sa osmehom. Nenametljiv, nikad neću zaboraviti taj njegov osmeh i sjaj u očima. Moji roditelji i ja smo mu sve ispričali o mojoj bolesti i lečenju. Odmah je rekao da će on snositi sve troškove lečenja, ali da ne želi da se o tome govori nikome i da to smatra svojom obavezom kao čovek i hrišćanin – prisetila se ona, pa na kraju otkrila:

– Te večeri je na svoj koncert kasnio pola sata, jer je ostao duže kod nas kako bi nas utešio i niko ni od organizatora nije znao gde je bio i zašto je kasnio. A to mu se nikad nije pre toga desilo. Nedelju dana kasnije uplatio je celokupan iznos na naš račun koji je bio otvoren u tu svrhu. Eto, takav je čovek bio Toše. Zahvaljujući njemu sam živa – završila je svoju ispovest uplakana Makedonka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare