SRBIJA IMA TIM ZA SVETSKU TITULU! Odbojkašice spremne za OSVETU Brazilu!

Odbojkašice Srbije sastaju se u velikom finalu Svetskog prvenstva sa Brazilom.

Brazille su fantastične na ovom prvenstvu, ali Srbija u ovaj duel ulazi kao aktuelni šampion.

Naše odbojkašice imaju adute za optimizam.

Najpre kapiten i najbolji Tijane Bošković o kojoj više ne treba trošiti reči.

Na ovom turniru sjajne partije pružila je i Jovana Stevanović. Povratnica u nacionalni tim. Ne samo da je blokovima i prepoznatljivom „korejom“ donosila važne poene, u bitnim momentima je i servirala odlično.

Biće to drugo uzastopno finale planetarnog šampionata za naš tim. Braniće Srbija tron na koji se popela pre četiri godine u Japanu.

Uz epitet „nepobedive“ su „plave dame“ došle do finala. Do sada su na prvenstvu zabeležile svih 11 pobeda, a po 12. će krenuti većeras od 20 časova u holandskom Apeldornu.

Rival će im biti dobro poznat – fantastična selekcija Brazila. Ekipa koju sa klupe predvodi legendarni Ze Roberto će četvrti put igrati finale, a boriće se za svoju prvu titulu.

Gabi i drugarice su do meča za trofej došle sa 10 pobeda i jednim porazom u grupnoj fazi. Kapiten Brazila će upravo biti i najveća pretnja našem timu večeras. Gabi igra izvanredno već nekoliko sezona, a pokazala je da je u vrhunskoj formi i na ovom šampionatu.

Pre četiri godine su titulu šampiona sveta ponele Tijana Bošković, Bianka Buša, Bojana Drča, Ana Bjelica, Jovana Stevanović, Maja Aleksić, Brankica Mihajlović, Bojana Milenković i Teodora Pušić.

Priliku da im se na tronu sada „pridruže“ imaće Katarina Lazović, Sara Lozo, Slađana Mirković, Mina Popović i Aleksandra Jegdić, piše Kurir.

Neće im biti lako protiv Brazila. Ove godine su dva puta gubile od južnoameričke selekcije u Ligi nacija – u ligaškom delu Brazil je upisao maksimalnu pobedu, dok je u polufinalu slavio pošto je Srbija ubedljivo dobila prvi set. Međutim, selektor Santareli tada nije u tim mečevima imao na raspolaganju Tijanu Bošković, koja bi mogla da napravi veliku razliku.

Poslednji put Srbija je velikog rivala pobedila pre četiri godine u Japanu.

Pa neka se istorija ponovi.Danas je taj dan.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare