POČINJE NOVO SUĐENJE GORANU PAPIĆU! Osuđen zbog Miljkovića, a evo ko je diler kog je štitio bivši zamenik načelnika SBPOK

Suđenje bivšem funkcionerima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goranu Papiću i Branslavu Panduru zbog sumnje da su u noći između 11. i 12. septembra 2020. kao starešine u SBPOK-u iskorišćavanjem svojih službenih položaja sprečili hapšenje kriminalne grupe Nikole Kljukovnice, zakazano je za 8. novembar.

Papiću se optužnim predlogom Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem, a Panduru zloupotreba službenog položaja.

Bivši zamenik načelnika SBPOK-a, Goran Papić koji je već osuđen na 16 meseci zatvora zbog vraćanja blindiranog automobila Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka, na teret se stavlja da je u noći privođenja Kljukoviću u SBPOK, zbog sumnje da se bavi prodajom narkotika, uticao na svoje podređene da on bude pušten na slobodu, uz izgovor da ga poznaje od ranije i da je privedeni samo majstor kod kog on popravlja kola, iako je znao da je član kriminalne grupe.

Branislav Pandur je iskoristio svoj položaj i pozvao dežurnog zamenika Višeg javnog tužioca u Beogradu kojem je rekao neistinitu informaciju da je Kljukovnica „pod merama“ Tužilaštva za organizovani kriminal i da bi njegovim zadržavanjem bila upropašcena operativna obrada SBPOK, iako je znao da to nije tačno.

Nikola Kljukovnica, podsetimo, uhapšen je skoro godinu dana kasnije, u avgustu 2021, a Više tužilaštvo u Beogradu je u međuvremenu protiv njega podiglo optužnicu zbog sumnje da je trgovao drogom.

– Više tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu protiv Kljukovnice i još četiri osobe zbog sumnje da su od 14. do 17. avgusta prošle godine, kao saizvršioci, radi dalje prodaje držali amfetamim u smeši sa kofeinom – potvrdio je sagovornik Kurira.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare