KUM IZDAO KUMA: Dojučerašnji saradnici Belivuka i Miljkovića otkrili jezive tajne klana, a EVO kako su na to reagovale vođe

Trojica svedoka-saradnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u zamenu za manju kaznu odlučili su da propevaju i otkriju sve surove tajne ove kriminalne organizacije, koja se godinama unazad skrivala pod paravanom partizanove frakcije Principi.

Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić postali su svedoci i nagodili se sa tužilaštvom u zanemu za blažu kaznu.

– Nikola Spasojević, inače kum Marka Miljkovića, svima je „okrenuo leđa“ i sklopio sporazum s tužilaštvom, gde je ispričao svoja saznanja o klanu i u zamenu za to, trebalo bi da bude osuđen na 14 godina zatvora – podseća sagovornik i dodaje da je to isto uradio i Hrvatin.

– Bojan Hrvatin, koji je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, sklopio sporazum o statusu okrivljenog svedoka trebalo bi da na osnovu sklopljenog sporazuma bude osuđen na 15 godina zatvora.

Treći svedok-saradnik, Srđan Lalić, je u julu pred Specijalnim sudom u Beogradu priznao da je kriv, što je šokiralo sve, jer se do tada izjašnjavao da nije kriv.

Nakon ovog priznanja, on je potpisao sporazum o svedoku-okrivljenom, kojim se obavezao da ispriča sve što zna o zločinima kriminalne grupe u zamenu za 18 godina zatvora.

Belivuk, Miljković i njihovi saradnici optuženi su za sedam surovih ubistava. – Svoje žrtve su, podsetimo, otimali, mučili i ubijali, a potom su tela tranžirali, pa mleli u industrijskoj mašini za mesto. Samlevene ostatke su bacali u Dunav u Ritopeku, nedaleko od kuće u kojoj su vršili zločine – podseća izvor šta se navodi u optužnici.

Svedoci okrivljeni na suđenja u Specijalni sud dolaze sa sigurne lokacije, uz pratnju policije.

– Trojica svedoka-saradnika na pripremnom ročištu nisu sedeli u boksu za optužene, koji je zaštitnim staklom odvojen od sudnice. Oni su smešteni u samoj sudnici, u kojoj sede zamenik tužioca, sudsko veće, advokati, kao i oštećeni – objašnjava sagovornik Kurira.

U Specijalnom sudu u Beogradu u toku pripremnog ročišta svedoci-saradnici dobijali su brojne pretnje i uvrede od dojučerašnjih saradnika.

Inače, Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali članovi klana u ponedeljak bi prvi put trebalo da javno iznesu odbranu u Specijalnom sudu u Beogradu.

Brojke

x 4. februara 2021. uhapšena kriminalna grupa

x 7 ubistva grupa Belivuk-Miljković počinila

x 3 pripadnika klana dolaze sa slobode

x 3 svedoka-saradnika

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare