RAMPA KREMLJA ZA CRNOGORSKE MINISTRE: Ranku Krivokapiću i Rašku Konjeviću zabranjen ulaz u Rusiju, na listi i Savo Kentera

Ministru spoljnih poslova Crne Gore Ranku Krivokapiću, ministru odbrane Rašku Konjeviću i bivšem direktoru Agencije za nacionalnu bezbednost Savu Kenteri zabranjen je ulazak u Rusiju, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ta mera je odgovor na odluku Crne Gore iz septembra ove godine da diplomate ruske ambasade u Podgorici budu proglašene personama non grata, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Ambasadi Crne Gore u Ruskoj Federaciji 14. oktobra upućena je nota Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije o zabrani ulaska u Rusku Federaciju ministru inostranih poslova Crne Gore Ranku Krivokapiću, ministru odbrane Rašku Konjeviću i bivšem direktoru Agencije za nacionalnu bezbednost Savu Kenteri“, navedeno je u saopštenju, prenosi Kurir.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore proglasilo je 29. septembra šest ruskih diplomata akreditovanih u Crnoj Gori personama non grata. Kako je tada saopšteno, odluka je doneta zbog aktivnosti koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i odnosima međusobnog uvažavanja i poštovanja dve države.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare