OVO JE ODBRANA DIJANE HRKALOVIĆ NA DANAŠNJEM SUĐENJU: Evo šta je odgovorila na optužbe da je zaštitila KRIMINALCA DARKA ELEZA

Bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović, kojoj se sudi pred Specijalnim sudom u Beogradu za trgovinu uticajem, danas je posle izvođenja pisane dokumentacije koja se odnosi na kriminalca iz Bosne i Hercegovine Darka Eleza izjavila da se vidi da njenog imena u dokumentima vezano za njega nema nigde.

– U ovom delu pisane dokumentacije mogli smo da vidimo da je mere praćenja i prisluškivanja dao sudija Osnovnog suda u Novom Sadu, na predlog Osnovnog javnog tužioca i da nigde nema mog potpisa – rekla je Hrkalovićeva komentarišući dokumenta koja je prethodno sudsko veće izvelo kao dokaz.

Prema navodima optužnice, podsetimo, Hrkalovićeva je zaštitila kriminalca iz Bosne i Hercegovine Darka Eleza koji je koji je nedavno prebačen na izdržavanje zatvorske kazne u Srbiju tako što je dala usmeni nalog bivšem načelniku novosadske policije Miloradu Šušnjiću da Eleza stavi na fiktivne mere novosadske policije, kako niko drugi ne bi mogao da ga prisluškuje, prati ili istražuje. Ove optužbe ona je ranije negirala.

Eleza je, podsetimo, za pretnje prijavio novosadski biznismen Želimir Kreštalica, posle čega je navodno bivši načelnik novosadske policije, optuženi Milorad Šušnjić po nalogu Hrkalovićeve na mere stavio Kreštalicu, ali i Eleza.

Advokati odbrane, juče su naveli da izvedena dokumentacija i poruke ukazuju da je postojao razlog da novosadska policija stavi pod obradu Eleza.

– Pošto ste rekli da se ovaj deo pisane dokumentacije odnosi na Dijanu Hrkalović i Milorada Šušnjića, moram da primetim da Dijane Hrkalović u ovim dokumentima nigde nema. Navodi se u optužnici da je posredovala tako što je u svojoj kancelariji usmeno naredila, vidimo da je ovde bio razlog da se nešto uradi. Nije mi jasno kakva je veza Dijane Hrkalović sa ovim što smo ovde videli, ovo najbolje pokazuje apsurd optužnog predloga – rekao je njen branilac, advokat Vladimir Đukanović, prenosi Kurir.

Sud je izveo i dokumentaciju koja pokazuje da je Kreštalica posle prijave Eleza, stavljen na „listu NIK“, za nadzor i kontrolu zbog čega ga je policija često privodila i kontrolisala. Osim Dijane Hrkalović i Šušnjića, optužnicom je obuhvaćen i nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković.

Advokat tražio ukidanje mere zabrane napuštanja Beograda

Advokat Dijane Hrkalović, Vladimir Đukanović danas je od suda zatražio da mera zabrane napuštanja Beograda za bivšu državnu sekretarku, bude zamenjena merom zabrane napuštanja države, kako bi mogla da se viđa sa roditeljima koji žive u Požarevcu.

– Protivim se ovom predlogu, može da ima komunikaciju sa roditeljima i ovako – usporotivio se ovom predlogu zamenik tužioca za organizovani kriminal Milenko Mandić.

Sud je odbio predlog da napušta Beograd kao neosnovan, a smatra da posete roditelja mogu da se realizuju i u Beogradu.

Nastavak suđenja zakazan je za 1. decembar.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare