„Baskonija ide u rat zbog Vildose“: Muke za Zvezdu oko klauzule i obeštećenja od DVA MILIONA EVRA

Odjeknula je detonacija sa Malog Kalemegdana kada je Crvena zvezda saopštila da je košarkaš Luka Vildosa novo pojačanje.

Nedugo posle zvanične potvrde stigao je i hladan tuš, jer je Baskonija objavila da je pokrenula tužbu protiv beogradskih crveno-belih, jer na svog bivšeg igrača poseduje prava van NBA lige, što je dogovoreno kada je igrač odlazio u Nujork Nikse u maju 2021. godine.

To znači da je baskijskom klubu sleduje obeštećenje od čak 2.000.000 evra, ali i prava na njega u slučaju povratka u Evropu ili pregovora sa bilo kojim klubom van NBA.

Iz kluba su naveli da je slučaj angažmana Luke Vildoze u Crvenoj zvezdi obavljen bez učešća ili saglasnosti Baskonije. 

-Čak i bez bilo kakve komunikacije u vezi sa tim. I bez plaćanja ugovorene novčane naknade. To predstavlja veoma ozbiljno kršenje dogovora postignutog prilikom njegovog odlaska u NBA ligu i pripisuje se igraču i klubu njegove destinacije. Slučaj je prijavljen Evroligi od koje se traži primena odgovarajućih zakonskih mera, posebno suspenziju registracije igrača od strane Crvne zvezde kako bi se zadržao integritet takmičenja koji bi u protivnom mogao da bude na udaru – deo je saopštenja u koje je objavila Baskonija.

Vildosina epizoda u Njujorku nije dugo trajala, povreda ga sklonila sa terena više od šest meseci, posle toga je otišao u Milvoki, gde se takođe nije zadržao, jer je posle nekoliko mečeva u Letnjoj ligi klub odlučio da neće nastaviti saradnju.

Baskijiski sajt „Noticias de Alava“ donosi tekst pod naslovom „Baskonija ide u rat zbog Vildose“, istčući da Argentinac još uvek duguje gotovo kompletnu sumu i da je zbog nedostatka komunikacije sa Zvezdom jasno zbog čega može da dođe do ozbiljnih problema.

Slučaj je predat Evorligi, Baskonija traži zabranu registracije Vildose i najavljuju da će, ukoliko ne bude zadovoljena njihovi zahtevi, na sudu završiti i košarkaš i Crvena zvezda kao „odgovorna za kršenje regulatornih propisa elitnog takmičenja“.

Dodaje se da će Argentinac bi u pregovorima o povratku u Baskoniju, istićući da je javnost koja prati klub iznenađena zbog Vildosine odluke da se ne vrati u ekpu sa kojom je bio šampion 2020. godine, piše Sportal.

Primera radi, naša javnost seća se sage sa Nikolom Kalinića ovog leta, kada je prelazio iz Crvene zvezde u u Barselonu. 

Na srpskog reprezentativca Valensija kao njegov bivši klub polagala je prava na njega, pa je Barselona morala da se dogovorili sa Valensijom, nakon čega je dogovoren prelazak Kalinića. On j eu katalonksi tim došao kao slobodan igrač, jer prethodno raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare