Zvezda DANAS protiv Panatinaikosom jača za LUKU VILDOSU

Košarkaški klub Crvena zvezda u danu kada tim igra sa Panatinaikosom objavio je da je u klub stigao argentinski plejmejker Luka Vildoza. 

Mnogi koji prate košarkašku reprezentaciju Srbije dobro pamte ovog košarkaša kao jednog od onih koji je sa Luisom Skolom, Fakundom Kampacom i Patrisiom Garinom zaustavio Orlove na putu ka zlatnoj medalji u Kini. Te 2019. godine na Svetskom prvenstvu upravo je Vildoza bio jedan od petorice dvocifrenih košarkaša u meču četvrtfinala kada je Argentina uspela da preskoči izabranike Aleksandra Đorđevića i potom, posle pobede nad Francuskom, osvoji srebrnu medalju.

Vildoza je tada za 15 minuta na parketu postigao 11 poena uz 3 asistencije i jedan skok.

Osim te medalje sa reprezentacijom, Argentinac je osvojio i srebro na Američkom Kupu 2017. godine, a ima i dva osvojena zlata na Panameričkim igrama, kao i na prvenstvu Južne Amerike 2019. i 2014. godine.

Kada je reč klupskoj karijeri, Vildoza je karijeru počeo u Kvilmešu za koji je nastupao od 2012. do 2016. godine. Potom, nastupao je sa uspehom za Baskoniju tokom 5 sezona, da bi potom usledila epizoda u NBA ligi. Prvo, argentinski plej je potpisao za Njujork Nikse, ali je posle povrede i operacije „vejvovan“, pa usledio prelazak u Milvoki Bakse.

Presečno je u Evroligi postizao o 10 poena, uz 3 asistencije i 2 skoka, a imao je indeks korisnosti 10.2, uz 37.6 procenata ubačenih trojki za 25 minuta na parketu. Vildoza je pre neslavne epizode u NBA ligi , tokom nastupa za Baskoniju, bio je najkorisniji igrač finala španske lige 2020. godine, piše Telegraf.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare