PARTIZAN – KELN gledajte u 18.45! Evropsko proleće kuca na vrata CRNO-BELIH

Crno-beli dočekuju Keln u četvrtom kolu Lige konferencija (četvrtak, 18.45) i još jedan pozitivan rezultat nad favorizovanim Nemcima značio bi da evropsko proleće kuca na vrata Humske 1. Crno-beli su prošlog četvrtka priredili senzaciju u Kelnu, gde su golom Svetozara Markovića zabeležili veliku pobedu.

Partizan – Keln (18.45)

Stadion: Partizana u Beogradu. Kapacitet: 29.775. Sudija: Roj Rajnšrajber (Izrael).

Ovo su mogući sastavi:

Partizan (4-4-2): Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Dijabate, Traore, Natho, Menig – Rikardo, Pavlović. Trener: Petrić

Keln (4-1-3-2): Švabe – Šindler, Soldo, Kilijan, Hektor – Martel – Huseinbašić, Duda, Kajnc – Adamjan, Tiges. Trener: Baumgart

Bila je to jedna od najvećih pobeda crno-belih u ovom veku, jer je Partizan došao je na vrh tabele grupe D sa pet bodova. Isti broj poena ima Nica, Keln je treći sa četiri, a češki klub Slovacko poslednje sa jednim.

Trener Partizana Gordan Petrić očekuje teži meč nego što je bio u Kelnu.

– Biće drugačija utakmica nego prošlog četvrtka, vidim da je Keln izgubio u Menhengadbahu, možda će doći malo nervozan, ali će biti teži meč nego u prošlom kolu. Znamo da nam pobeda donosi proleće u Evropi – rekao je Petrić.

Poznato je i kakav se sastav očekuje. Baumgart je „nagovestio“ za kakav će se sastav odlučiti, a nešto slično je učinio i Petrić.

Za okršaj u Nemačkoj, 53-godišnji trener se opredelio za ultra-ofanzivni tim u formaciji 4-4-2 sa Rikardom Gomešom i Andrijom Pavlovićem kao najisturenijim igračima.

Zapravo, više je to bilo 4-2-4, imajući u vidu karakteristike krilnih fudbalera Kvinsija Meniha i Fusenija Dijabatea. Pa još i kada se dodaju ofanzivne aspiracije veziste Bibarsa Natha, ne pamti se da je Parni valjak bio više napadački nastrojen nego u Kelnu. I to je na kraju donelo rezultat.

Ipak, Petrićevo priznanje da je taj „eksperiment“ više bio plod improvizacije (nije mogao da računa na Kristijana Belića i Ljubomira Fejsu u veznom redu), jasno stavlja do znanja da Partizan neće zaigrati isto. Gotovo je sigurno da se Petrić vraća sistemu 4-2-3-1.

A to znači samo jedno – Kristijan Belić na terenu od prvog minuta umesto Andrije Pavlovića, koji će šansu čekati sa klupe.

Ostalih nepoznanica nema. Aleksandar Filipović i Hamidu Traore su se odmorili protiv Voždovca i zauzeće mesta desnog beka i zadnjeg veznog, kao i Svetozar Marković na štoperu.

Neprikosnoveni ostaju Aleksandar Popović na golu, Igor Vujačić kao štoper, Slobodan Urošević na levom beku, te Dijabate, Natho, Menih i Rikardo u ofanzivi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare