FERENCVAROŠ -ZVEZDA (21.00), crveno-beli u Budimpešti jure novu pobedu u borbi za evropsko proleće

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju Ferencvarošu u Budimpešti u utakmici 4.kola Lige Evrope.

Zvezda u Budimpeštu stiže u dobrom raspoloženju nakon ubedljive pobede nad ovim rivalom prošlog četvrttka od 4:1 kojom se vratila u igru za evropsko proleće.

POTENCIJALNI SASTAVI:

Ferencvaroš (4-2-3-1): Dibuš – Botka, S. Mae, Knoster, Vingo – Bešić, Laiduni – Traore, Zaharijasen, Gojak – R. Mae. 

Trener: Stanislav Čerčesov.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga – Mitrović, Katai, Ivanić – Pešić. 

Trener: Miloš Milojević.

Stadion: Grupama arena.

Kapacitet: 23.700. 

Sudija: Danijel Stefanski (Poljska)

Nakon 3. odigrana kola Monako i Ferencvaroš imaju po 6 bodova, a Zvezda i Trabzon po 3 boda.

Trener Miloš Milojević imaće na raspolaganju sve igrače pošto su se od povreda oporavili Osman Bukari i Nemanja Milunović. Kako stvari stoje, dan pred utakmicu deluje da strateg crveno-belih neće menjati postavu koja je bila ubedljiva u Beogradu protiv Ferencvaroša.

Milojević kaže da ne bi bio zadovoljan nerešenim rezultatom

– Nikako, ne bih mogao pre utakmice da budem zadovoljan nerešenim rezultatom. to nije u mom, ni u karakteru igrača. Ne zato što ne poštujemo Ferencvaroš, baš suprotno. Jednostavno to nije u DNK i u genu kluba. I kad igram protiv sina ne mogu da pristanem na nerešen rezultat – rekao je Milojević.

Zdravstveni bilten je zadovoljavajući.

 Svi su zdravi, oni koji nisu bili spremni za prošlu utakmicu su se vratili u trenažni proces. Na slatkim sam mukama koga staviti u tim.

Trener Crvene zvezde nema nedoumice kada je u pitanju startnih 11.

 Bukari je dobro, trenira kao ostali. Nemam dileme za ekipu, to rešimo dan pred utakmicu. Nisu lake odluke, imamo dva ili tri igrača na svakoj poziciji. Plaćen sam da donosim odluke.

Ferencvaroš bi mogao da izgleda drugačije, u tim bi trebalo da se vrati Čilić koji odlično igra po boku.

– Znam kvalitet tog igrača, donosi im dosta ofanzivno. Mislim da njihov šef sprema tu iznenađenje. Ne treba da pravimo jeftine faulove, treba da se čuvamo prekida. Znamo šta sve mogu, protivnik ima kvalitetan tim, stil neće menjati, sem što će biti agresivniji, ići će na pobedu pred svojom publikom.

Osvrnuo se Milojević još jednom na prvi meč i pobedu od 4:1.

– Bilo je dobrih stvari u prvoj utakmici, ali i nekih nedostataka. Njih moramo da podignemo, to su neki detalji i osnovne stvari koje možemo da poboljšamo. Kad znamo kako treba da reagujemo i kad izgubimo loptu to onda neće biti problem.

Sa druge strane trener Ferencvaroša Stanislav Čerčesov ima problema sa povredama igrača. Tako barem pišu mađarski mediji.

Prošlog vikenda odmarao je tri ključna fudbalera Tokmaka Nguena, Aisu Lajdunija, i Henrija Vinga. Navodno i dalje su povređeni, a medicinski tim odlučiće da li će biti spremni za duel sa Zvezdom. Vrlo je moguće da su sve to igrice da se opusti Crvena zvezda.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare