ZAPLENJENO 20.195 LITARA DIZEL GORIVA: Policija u okviru međunarodne akcije kontrolisala 627 plovila i 1.837 osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od 26. septembra do 9. oktobra ove godine, u okviru međunarodne akcije „Clean Waters 2022“, u organizaciji „AQUAPOL – Dunav – Crno more“, zaplenili su čak 20.195 litara dizel goriva.

Tokom pojačane kontrole svih učesnika u plovidbi duž celog toka reke Dunav kroz Republiku Srbiju, policijski službenici kontrolisali su 627 plovila i 1.837 osoba. Podneli su 19 krivičnih i prekršajnih prijava protiv 25 osoba zbog različitih dela, saopšteno je iz polciije.

Takođe, oduzeta su i dva plovila, vanbrodski motor, kao i veća količina drvene građe.

„Policijski službenici akciju su sproveli u saradnji sa Upravom carina, Ministarstvom zaštite životne sredine i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a osim Republike Srbije u međunarodnoj akciji „Clean Waters 2022″ učestvovali su i Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Nemačka, Ukrajina i Mađarska“, navodi se u saopštenju, prenosi Kurir.

Glavni ciljevi ove međunarodne akcije bili su otkrivanje krivičnih dela u vezi sa otpremanjem i transportom robe, ekološkog kriminala, sprečavanje namernog ispuštanja kaljužne vode i ugljovodonika sa brodova koji plove Dunavom, nelegalni ribolov i sprečavanje i borba protiv drugih specifičnih krivičnih dela u vezi sa otpremanjem na Dunavu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare